Schilderwerk

De kwaliteit van de ondergrond bepaalt de levensduur van schilderwerk. Als voor het aanbrengen van een nieuwe laag verf de ondergrond en de reeds aanwezige verflagen niet worden hersteld, sluit je problemen in en rot of roest het materiaal eronder alsnog weg. 

Inspecteer elk voor- en najaar 

Signaleer op tijd kritieke punten door elk voor- en najaar het houtwerk na te kijken en tref voorzorgsmaatregelen om verder verval (houtrot) te voorkomen. Let vooral op onderhoudsgevoelige plekken, zoals overgangen tussen liggend en staand houtwerk, onderkanten van hout en multiplex, houtverbindingen, omtrekspeling van ramen en deuren (2 à 3 mm) en de glasafdichting. Schilderwerk is aan onderhoud toe als de verf poedert, onvoldoende hecht of als de verf barsten heeft tot op de ondergrond. Verwijder in dit geval de oude laag in zijn geheel. 

Werk schilderwerk regelmatig bij 

Krab kleine naadjes en putjes schoon en vul deze met tweecomponentenreparatiemiddel op epoxybasis. Ook grotere beschadigingen zoals houtrot kun je hiermee herstellen. Naadjes kun je ook dichten met een acrylaatkit. Gebruik buiten nooit gewone plamuur. Ontvet de ondergrond eerst goed om de nieuwe verflaag goed te laten hechten. Schuur beschadigde plaatsen licht op (korrelgrootte schuurpapier 120). Vergeet niet de onder- en bovenkanten van ramen. 

Binnen beschermt buiten 

Goed dampdicht schilderwerk aan de binnenzijde van je woning voorkomt dat waterdamp door het hout wordt opgenomen. De kwaliteit van het binnenschilderwerk is dan ook mede bepalend voor de levensduur van het houten kozijn of plaatmateriaal.

Schilderwerk liever laten doen?

Zie je het niet zitten om de buitenkant van je huis zelf te schilderen en wil je het liever laten doen? Maak dan gebruik van onze Eigen Huis Schilderservice: gemak en zekerheid voor een goede prijs.

Onze Schilderservice werkt met gekwalificeerde schilders, professionele verf en lange garantie. En om de kwaliteit te borgen, komen we het geleverde werk achteraf nog eens controleren. Zo weet je zeker dat het schilderwerk netjes wordt gedaan en heb je er jarenlang plezier van! Onze schilders blijven vooralsnog aan het werk en houden zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Eigen Huis Schilderservice