179591146 - klimaatverandering

Droogte: alles over funderingsproblemen

Dit moet je weten

Klimaatverandering vergroot de kans op droogte. Door het dalende grondwaterpeil kunnen huizen verzakken. Wat zijn risicogebieden en hoe herken je funderingsproblemen?

Waarmee kunnen we je helpen?

Hoe herken je funderingsproblemen?

Paalrot, palenpest, uitvoeringsfouten, hoe herken je funderingsproblemen en wat zijn de herstelmethodes? Lees alles over funderingsproblemen.

Alle informatie op een rij

Verzakking van huizen: 5 vragen

Miljoenen Nederlandse huiseigenaren kunnen volgens experts last krijgen van verzakkingen en schade aan woningen door de toenemende droogte. Vijf vragen over verzakkingen van huizen.

Naar de vragen

Scheuren in huis? Ontdek de oorzaak

Zie je scheuren in de muren en wil je weten of je huis mogelijk verzakt? Met de Scheurenwijzer ontdek je de oorzaken van de scheuren en krijg je inzicht in de oplossingen.

 

Ga naar de Scheurenwijzer

Lees meer over gezond en veilig wonen

Bereid je huis voor op klimaatverandering

Huiseigenaren moeten zich voorbereiden op de risico's van klimaatverandering. Het klimaat verandert doordat er meer broeikasgassen in de lucht komen. Wat zijn de gevolgen en wat kun je zelf doen? Lees meer

Wateroverlast: dit kun je doen

Door de klimaatverandering wordt het niet alleen warmer, ook neemt de hoeveelheid neerslag toe. Hierdoor is een grotere kans op wateroverlast. Lees wat je hiertegen kunt doen.

Lees meer

Asbest

Asbest is tot in de jaren tachtig veel in woningbouw gebruikt. Is asbest gevaarlijk of niet? En wat zijn de mogelijkheden als je het wilt laten verwijderen? Over asbest