179591146 - klimaatverandering

Wateroverlast: dit kun je doen

Maak je huis klimaatbestendig

Door de klimaatverandering wordt het niet alleen warmer, ook neemt de hoeveelheid neerslag toe. Hierdoor is een grotere kans op wateroverlast. Lees wat je hiertegen kunt doen.

Waarmee kunnen we je helpen?

Bescherm je huis tegen wateroverlast

Extreme regenbuien zorgen in Nederland steeds vaker voor schade aan huizen. Als huiseigenaar kun je maatregelen nemen om waterschade te beperken.

Lees meer

Water opvangen in je tuin

Nederlandse tuinen zijn vaak niet ingericht om grote hoeveelheden water in één keer op te slaan. Valt er te veel regen, kunnen riolen overlopen. Door water op te vangen in je tuin voorkom je veel ellende.

Zo doe je dat

12 vragen over een groendak

Een groendak houdt water vast, waardoor het riool niet overbelast raakt tijdens piekmomenten. Wat kost een groendak? Heeft het veel onderhoud nodig? Twaalf vragen en antwoorden.
Naar de vragen

Dit vind je misschien ook interessant

Bereid je huis voor op klimaatverandering

Huiseigenaren moeten zich voorbereiden op de risico's van klimaatverandering. Het klimaat verandert doordat er meer broeikasgassen in de lucht komen. Wat zijn de gevolgen en wat kun je zelf doen? Lees meer

Droogte: alles over funderingsproblemen

Klimaatverandering vergroot de kans op droogte. Door het dalende grondwaterpeil kunnen huizen verzakken. Wat zijn risicogebieden en hoe herken je funderingsproblemen?

Lees meer

Asbest

Asbest is tot in de jaren tachtig veel in woningbouw gebruikt. Is asbest gevaarlijk of niet? En wat zijn de mogelijkheden als je het wilt laten verwijderen? Over asbest