Simpel Overstap Hypotheek van MUNT 

Heb je geen behoefte aan een vergelijking van andere aanbieders en wil je snel, eenvoudig en tegen een aantrekkelijk tarief overstappen? Dan kun je kiezen voor de Simpel Overstap Hypotheek van MUNT Hypotheken. Dit is de eerste hypotheek van Nederland waarvoor geen werkgeversverklaring, loonstrook en taxatierapport meer nodig is en die MUNT Hypotheken speciaal voor overstappers heeft ontwikkeld. Wij hebben dit product positief beoordeeld en kan via Eigen Huis Hypotheekadvies worden geregeld. 

Let op: Je dient je bij de keuze voor de Simpel Overstap Hypotheek van MUNT te realiseren dat overstappen naar MUNT Hypotheken weliswaar een verbetering kan zijn ten opzichte van het aanbod van je huidige geldverstrekker, maar dat er misschien wel andere geldverstrekkers zijn die een passender aanbod kunnen bieden dan MUNT hypotheken. Eigen Huis Hypotheekadvies vergelijkt bij deze service geen andere aanbieders. 

Aanvraagformulier

Voor wie is de Simpel Overstap Hypotheek?

  • Je hypotheek is aflossingsvrij, annuïtair of lineair
  • De hypotheek is zonder NHG
  • Je blijft wonen in de woning
  • De huidige hypotheek loopt al minimaal 5 jaar
  • Je wilt niet extra lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing of het meefinancieren boeterente*
  • De hypotheek bedraagt minimaal € 75.000
  • Het inkomen moet uit loondienst of pensioen komen

*Je kunt je hypotheek wel verhogen voor de kosten voor notaris- en taxatie, afsluit- en/of advieskosten.

Interesse? 

Wil je gebruik maken van de Simpel Overstap Hypotheek van MUNT?  Vul dan het contactformulier in. Een medewerker van Eigen Huis Hypotheekadvies neemt vervolgens contact met je op om een telefonische of een beeldbellen afspraak te maken en bespreekt met je de volgende stappen. 

Wat zijn de kosten?

Wij bieden de Simpel Overstap Hypotheek van MUNT aan voor een vast bedrag van € 975. Voor dat bedrag regelen wij de overstap. Dit is mogelijk omdat er geen advies gegeven wordt en MUNT heel weinig documenten van je wil ontvangen. Er is geen werkgeversverklaring nodig, maar uitsluitend een UWV overzicht of een pensioenoverzicht afhankelijk van je leeftijd. 

Overige kosten waar je rekening mee moet houden zijn notariskosten en taxatiekosten. Als lid van Vereniging Eigen Huis kun je voor de nieuwe hypotheekakte en doorhaling van je oude hypotheek bij Nationale Notaris terecht tegen het aantrekkelijke tarief van € 662 en voor een taxatie bij NTS voor € 399. Een taxatie is niet nodig als de hypotheek minder is dan 90% van de marktwaarde van je woning.

Boeterente bij oversluiten

Naast bovenstaande kosten kan het zijn dat je boeterente verschuldigd bent. Als je jouw hypotheek oversluit, beëindig je namelijk je hypotheekovereenkomst met je huidige hypotheekverstrekker eerder dan afgesproken. Het kan zijn dat je hiervoor een boeterente betaalt. Deze boeterente kun je bij de Simpel Overstap Hypotheek niet meefinancieren in de nieuwe hypotheek en moet je uit eigen middelen betalen. Als je rentevasteperiode afloopt, betaal je meestal geen boeterente.