Artikel
Thuis bij

Zo woont Harrie Lavreysen

Elke maand bevraagt Vereniging Eigen Huis een bekende Nederlander over zijn of haar huis. Deze maand baanwielrenner Harrie Lavreysen.
Auteur: Sander van der Ploeg | Publicatiedatum: februari 2022

Het is dat Apeldoorn een grote, overdekte wielerbaan heeft, anders was baanwielrenner Harrie Lavreysen liever in Brabant gebleven.

Favoriete plek

“De plek waar ik nu zit, de bank. Hier herstel ik meestal na een zware trai­ning. Nee, ik val nooit in slaap, maar relax gewoon en kijk wat tv.”

Afblijven

“Kan niet zo snel wat bedenken. Ik heb wel zes kampioenstruien in de gang hangen. Daar komt er nog eentje bij, want ik ben net weer wereldkampioen geworden. Ze hangen gewoon los aan een buis. Iedereen mag er in principe aanzitten. Misschien moet ik ze nog een keer inlijsten, maar zo hangen ze er ook wel mooi bij.”

Huis baanwielrenner Harrie Lavreysen

Vervelendste klus

“Het bed verschonen. Dat lukt nooit in een keer. Het is gewoon rotwerk.”

Groot gemis

“Als ik ooit wat groter ga wonen, wil ik een eigen bioscoopkamer. Tot die tijd moet ik het doen met een 65 inch flatscreen­-tv. Ook geen straf, trouwens.”

Gauw weer vergeten

“Ik woon hier nu vier jaar en er is hier nooit wat vervelends gebeurd. Het enige punt is dat ik als rasechte Brabander niet meer in Brabant woon. Ik woon nu in Apeldoorn, op vijf minuten van de wielerbaan. Maar dat is dan ook de enige reden.”

Die zou wel naast mij mogen komen wonen

“Ha, ik hoopte al dat je die vraag zou stellen. BMX’er Niek Kimman! Een tijdje geleden kwam het huis hier­ naast vrij. Ik stelde hem voor dat hij het zou kopen. Dan zouden wij de schutting slopen en ’s zomers lekker in onze gezamenlijke tuin barbecueën. Helaas kwam het er niet van.”

Guilty pleasure

“Ik weet niet of het een guilty pleasure is, maar ik gebruik altijd de sunshower. De meeste mensen gebruiken ’m om bij te bruinen, maar ik vind de warmte lekker voor m’n spieren na afloop van een training.”

Meteen de deur uit

“Sinds mijn vriendin een jaar geleden bij mij introk, zijn heel wat spullen de deur uitgegaan. Ik weet niet eens meer wat, dus het zal wel niet belangrijk zijn geweest.”

Beste interieurtip

“Tot een jaar geleden woonde ik hier met een teamgenoot. Toen was het echt een mannenhuishouden en qua inrichting een kale bedoening. Met de komst van mijn vriendin is het huis wat meer aangekleed. Zo hebben we wat aan de muur hangen en zijn er planten in huis. Dus mijn interieurtip is: ga samenwonen met je partner.”

Mijn vriendin heeft het huis aangekleed
Harrie Lavreysen (24) is baanwielrenner. Hij behaalde al negen wereldtitels, werd vijf maal Europees en twee keer Olympisch kampioen in diverse disciplines. Hij woont met zijn vriendin in een rijtjeshuis in Apeldoorn. harrielavreysen.com

Lees meer 'Zo woont'

Zo woont

Shirma Rouse

Lees meer
Zo woont

Xander de Buisonjé

Lees meer
Zo woont

Peter Pannekoek

Lees meer