Artikel
Thuis bij

Zo woont Peter Pannekoek

Elke maand bevraagt Vereniging Eigen Huis een bekende Nederlander over zijn of haar huis. Deze maand cabaretier Peter Pannekoek.
Auteur: Gonnie Oussoren | Publicatiedatum: december 2021

Je huis is je hol waar je je lekker voelt, aldus cabaretier Peter Pannekoek. “Liever een comfortabele, lelijke bank dan een designbank die voor geen meter zit."

Favoriete plek

"De bank in de woonkamer voor de tv. Dat is de enige plek waar ik een beetje ontspan. Ik ben een gamer en een groot filmliefhebber. Ik ben zo iemand die nog dvd’s koopt bij de buurtwinkels, ook om de branche te steunen."

Afblijven

"Van de rommel op het bureau in mijn werkkamer. Het ziet eruit als chaos, maar het is wel een georganiseerde chaos. Ik merk het meteen als iemand iets heeft verplaatst."

Dit weet bijna niemand

"Ik kook nooit. Ik bestel altijd eten of eet buiten de deur. Je zou de keuken ook gewoon uit mijn huis kunnen halen. Zonde van de ruimte."

Zo woont Peter Pannekoek

Meteen de deur uit

"De keuken dus. En de deurbel heb ik al eerder verbannen. Ik heb geen zin in onverwacht bezoek of pakketbezorgers met spullen voor de buren."

Vervelendste huishoudelijke klus

"Is er een leuke dan? Ik haat het om mijn dekbed weer in een schoon dekbedovertrek te proppen. Zwaarder dan welke fitnessoefening ook!"

Beste interieurtip

"Liever een lelijke bank die geweldig ligt, dan een designbank die voor geen meter zit. Je huis is je hol waar je je lekker voelt. Er moet geleefd en genoten worden. En investeer in een goed bed. Daar lig je een derde van je leven in."

De deur blijft gesloten voor

"Alle verrassingsbezoek."

Gauw weer vergeten

"De verbouwing van het huis van mijn onderburen die anderhalf jaar duurde. Daar werd ik gillend gek van. Ik heb een ander leefritme en werk veel ’s nachts. Die bouwvakkers begonnen om half acht ’s ochtends en maakten een hoop lawaai.Tegen tienen was het een stuk stiller, ik denk dat ze dan een yogasessie deden ofzo. Mijn suggestie zou zijn: begin de eerste uren rustig en ga later herrie maken."

Groot gemis

"Een glijbaan naar de straatdeur, ik woon drie hoog. En een totaal geïsoleerd huis lijkt me ook fantastisch. Er is altijd wel ergens in de buurt iemand aan het klussen, ik sluit me graag af voor al dat kabaal. En zonnepanelen op mijn dak: die staan ook nog op mijn wensenlijstje."

Die mag wel naast mij komen wonen

"Iemand die nooit thuis is. Voor de rest hou ik wel van mensen hoor."

'De keuken kan mijn huis uit'
Peter Pannekoek (35) is cabaretier. Hij woont drie hoog in Amsterdam. Dit jaar verzorgt hij voor het eerst de oudejaarsconference op NPO1 met de titel Nieuw Bloed. Met deze voorstelling tourt hij ook door het land.

Lees meer 'Zo woont'

Zo woont

Shirma Rouse

Lees meer
Zo woont

Xander de Buisonjé

Lees meer