Artikel
Thuis bij

Zo woont Shirma Rouse

Elke maand bevraagt Eigen Huis Magazine een bekende Nederlander over zijn of haar huis. Deze maand zangeres Shirma Rouse.
Auteur: Gonnie Oussoren | Publicatiedatum: november 2021

Zangeres Shirma Rouse en haar bezoek zijn meestal te vinden in haar woonkeuken. “Je komt via deze ruimte mijn huis binnen en eigenlijk blijft iedereen hier hangen.”

Beste huisregel

“Voel je thuis. Volgens mij doe ik iets goed, want het is hier altijd gezellig en mensen komen graag bij mij over de vloer. Dat vind ik fijn.”

Guilty pleasure

“Ik lees heel graag Bouquetreeksromannetjes. Als tiener verslond ik die al, maar ik lees ze nog steeds graag.”

Afblijven!

"Van mijn iPad. Die gebruik ik heel vaak: als ik aan het chillen ben maar ook tijdens het koken staat ie aan.”

Zo woont Shirma Rouse

Meteen de deur uit

“Als het kon: de vuilnisbak. Ik vind het zo vervelend om die te legen. Maar ik heb ’m nodig, dus ik zal het ermee moeten doen.”

Favoriete plek

“De woonkeuken. Ik kook graag. Je komt mijn huis binnen via de keuken en eigenlijk lopen mensen zelden verder de woning in. Ze blijven hier hangen want het is een echte chillplek.”

Vervelendste huishoudelijke klus

“Schoonmaken. Daar heb ik ook helemaal geen tijd voor. Ik besteed dat graag uit. Zo help ik iemand anders aan een baan en doe ik mijzelf een groot plezier.”

Beste interieurtip

“Zorg voor veel groen in huis, in de vorm van planten. En kies dan niet voor die kleine exemplaren, maar voor twee of drie blikvangers. Daar krijg je energie van. Overigens is groen ook een fijne basiskleur voor in huis. Ik combineer het met oker en goud.”

Groot gemis

“Een bubbelbad zou ik leuk vinden. Maar mij hoor je niet klagen hoor. Ik heb een heerlijk huis met veel ruimte.”

Gauw weer vergeten

“In dit huis niets. In mijn vorige woning is ingebroken. Ik ben nooit bang geweest en spullen zijn maar spullen. Maar het idee dat een vreemde in jouw private space is geweest, vind ik verschrikkelijk. Ik heb na dat voorval mijn huis extra beveiligd.”

De deur blijft gesloten voor 

“Voor niemand. Ik ben super relaxed en kan met iedereen goed overweg.”

Die mag wel naast me komen wonen

“Zangeres Anouk, want het is altijd gezellig met haar. Ik ben ook dol op haar kinderen. Dat zou een vrolijke boel worden.”

'Volgens mij doe ik iets goed, want het is hier altijd gezellig.'
Shirma Rouse (41) is zangeres en woont in het historische deel van Rotterdam. Samen met zanger Dwight Dissels tourt ze deze winter langs Nederlandse kerken met de show The Winter Edition.

Lees meer 'Zo woont'

Zo woont

Xander de Buisonjé

Lees meer