Artikel
Thuis bij

Zo woont Xander de Buisonjé

Elke maand bevraagt Vereniging Eigen Huis een bekende Nederlander over zijn of haar huis. Deze maand zanger Xander de Buisonjé.
Auteur: Marijke van Gerven | Publicatiedatum: oktober 2021

Een huis dat je elke dag een vakantiegevoel geeft. Zanger Xander de Buisonjé vond zo’n parel een paar jaar geleden in Bussum.

Droomhuis

"We zochten lang naar een geschikt huis en hebben binnen een straal van 25 kilometer rond Amsterdam echt veel woningen bezichtigd. We hadden twee grote wensen: een kantoor en een yogastudio aan huis. Uiteindelijk zijn we in Bussum beland. Het huis geeft me een vakantiegevoel. Het heeft meerdere terrassen, een blauwe regen in de tuin en glas-in-loodramen. We wonen er alweer vier jaar."

Vervelendste klus in huis

"Ik ben geen klusjesman made in heaven. Rommelen in huis kan ik wel, maar het huis laat ik bijvoorbeeld liever schilderen door een goede schilder, dan dat ik het zelf doe. Weet je wat ik echt verschrikkelijk vind om te doen? Het bed opmaken. Dat kan je alleen met z’n tweeën doen, anders wordt het niks."

Zo woont Xander de Buisonjé

Verbouwplannen

"We hebben best een lijst met dingen die we in en om het huis willen aanpakken. Maar door corona heb ik lang niet gewerkt en hebben we klussen nog niet uitgevoerd. We willen de keuken veranderen, een nieuwe trap, de tuin mag verbouwd en dan zijn er nog onderhoudsklussen. Het huis waarvan je houdt, moet je bijhouden."

Favoriete plek

"De slaapkamer. Daar staat een loveseat met een bal eraan. De stoel heeft de vorm van de schoot van een vrouw. Daarin zit je heerlijk geborgen, met je benen omhoog op die bal."

Meteen het huis uit

“Ik zou best willen ontspullen, maar in zo’n groot huis blijkt dat lastig. Als we nu opnieuw op zoek zouden moeten naar een huis, denk ik wel dat het kleiner kan.”

Die komt er niet in

“Iedereen moet zich bij ons thuis welkom voelen. Waai maar aan, eet maar mee, alles kan en alles mag."

'Geen klusjesman made in heaven'
Xander de Buisonjé (48) is zanger, coach, producer en buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Hij woont met zijn vrouw Sophie en drie kinderen in een herenhuis in Bussum.