Scheidingsexpert Nederland                 Scheidingsexpert

Gaan jij en je partner uit elkaar, dan moet er een hoop worden geregeld. Vooral als je samen een woning bezit. Als lid van Vereniging Eigen Huis kun je een beroep doen op Scheidingsexpert Nederland. Eigen Huis Hypotheekadvies bemiddelt hierin.

Wat kan Scheidingsexpert Nederland voor je doen?

De experts van Scheidingsexpert Nederland bieden onafhankelijke en deskundige hulp bij een (echt)scheiding. Of je nu in loondienst bent of ondernemer bent, kinderen hebt of niet, getrouwd bent of samenwonend.

Tijdens bemiddelingsgesprekken (mediation) maak je afspraken met elkaar over de scheiding en de periode daarna. Ook brengt jouw scheidingsexpert mogelijke oplossingen in kaart, bijvoorbeeld als één van beide partijen in de woning wil blijven wonen.

Je scheidingsexpert maakt ook duidelijk wat de financiële gevolgen zijn van de gemaakte afspraken. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het vroegtijdig overlijden van de alimentatie betalende partner. Is er dan voldoende nabestaandenpensioen? Hoe kun je er voor zorgen dat er dan geen financiële knelpunten voor de achterblijvers ontstaan? Jouw scheidingsexpert en jouw financieel adviseur van Eigen Huis Hypotheekadvies werken daarbij nauw samen. Op die manier verloopt de scheiding zo soepel mogelijk en weet je direct waar je financieel aan toe bent. Alle afspraken worden vastgelegd in een convenant, dat voor jou wordt ingediend bij de rechtbank.

Voor wie is de Scheidingsexpert geschikt?

De scheidingsexpert verzorgt jouw scheiding in goed overleg en gebruikt hiervoor mediation (bemiddeling). Mediation kan een vechtscheiding voorkomen.

Wil je samen de toekomst en die van je kinderen zo goed mogelijk vormgeven, dan kan mediation de oplossing zijn. Ook als je twijfelt over de stappen die je moet nemen, kan mediaton je op weg helpen. Mediation is niet geschikt als er sprake is van verslavingsproblemen of huiselijk geweld.

Bekijk hier de basistarieven van Scheidingsexpert Nederland 

Ledenvoordeel: korting op de aangifte inkomstenbelasting

De aangifte inkomstenbelasting is in het scheidingsjaar vaak complex. Zeker als je een gezamenlijke woning hebt. De scheidingsexpert kan voor jou en je ex-partner de aangifte verzorgen over het jaar van de scheiding.

Als je de scheiding ook via Scheidingsexpert Nederland heeft geregeld, krijg je als lid van Vereniging Eigen Huis € 75 korting per persoon op de kosten voor deze aangifte. De bij de scheiding gemaakte afspraken worden in beide aangiften verwerkt en op elkaar afgestemd. Ook berekent de scheidingsexpert welk bedrag jij en je ex-partner nog met elkaar moeten verrekenen.

Ledenvoordeel: second opinion afspraken

Staan de afspraken tussen jou en je (ex)partner al in een concept scheidingsconvenant of zit je midden in het proces? Dan kijkt de scheidingsexpert graag met je mee of deze juridisch en fiscaal correct zijn vastgelegd. Ook geeft de scheidingsexpert je inzicht in de financiële gevolgen van de afspraken.

Als lid van Vereniging Eigen Huis krijg je het eerste half uur gratis.

Interesse in Scheidingsexpert Nederland?

 Vul het contactformulier in. Binnen twee dagen neemt de scheidingsexpert contact met je op.