Veelgestelde vragen Univé en Hypotheekwacht

Waarom werken Univé en Vereniging Eigen Huis samen?
Univé en Vereniging Eigen Huis werken samen op hypotheekgebied. Bij beide organisaties staat het ledenbelang centraal. Met deze samenwerking kunnen ze elkaar versterken en aanvullen, ieder vanuit eigen expertise. Als Univé-lid met een hypotheek krijg je door gebruik te maken van De Hypotheekwacht van Vereniging Eigen Huis de mogelijkheid om op ieder gewenst moment te checken of je hypotheek nog aansluit bij je huidige persoonlijke en financiële situatie.
Zit er voortaan een hypotheekadviseur van Vereniging Eigen huis in de winkels van Univé?
Nee, er is geen hypotheekadviseur van Vereniging Eigen Huis in de Univé-winkels aanwezig. Als Univé-lid kun je de uitkomsten van De Hypotheekwacht samen met je eigen Univé-hypotheekadviseur bespreken.
Waarom schakelt Univé Vereniging Eigen Huis in? Heeft Univé zelf niet genoeg kennis op hypotheekgebied?
Uiteraard zijn de adviseurs van Univé volledig toegerust op het geven van hypotheekadvies. Met De Hypotheekwacht kan Univé nóg beter en gerichter persoonlijk advies geven. Dankzij de samenwerking krijg je als Univé-lid toegang tot De Hypotheekwacht, een platform waarin al je hypotheekgegevens inzichtelijk zijn. Hiermee kun je bij veranderingen in je persoonlijke situatie beoordelen of jouw hypotheek aangepast moet worden. Denk hierbij aan het oversluiten van de hypotheek naar een lager rentetarief of het afsluiten van een nieuwe hypotheek bij de aankoop van een andere woning. Daarnaast kun je in de toekomst gebruikmaken van aanvullende diensten van Vereniging Eigen Huis en van bijvoorbeeld een collectieve inkoop van energie of zonnepanelen.
Krijg ik als Univé-lid nog wel onafhankelijk hypotheekadvies?
Als Univé-lid ben je bij onze adviseurs van de twee aangesloten Regionale Univé-winkels in goede handen. Zij kennen je persoonlijke én financiële situatie en kunnen je door hun jarenlange ervaring goed adviseren over je hypotheekzaken. Je hebt de keuze uit ruim 40 geldverstrekkers en bent verzekerd van onafhankelijk advies dat past bij je persoonlijke (financiële) situatie, wensen en doelstellingen. Zo kun je er zeker van zijn dat je de juiste beslissingen neemt.
Word ik als Univé-lid automatisch lid van Vereniging Eigen Huis?
Sluit je als Univé-lid een nieuwe hypotheek af bij een van de twee aangesloten Regionale Univé-winkels of maak je als Univé-lid gebruik van De Hypotheekwacht, dan word je automatisch lid van Vereniging Eigen Huis. Univé neemt in het eerste jaar de lidmaatschapskosten voor haar rekening.