Het aanbod: wat kun je verwachten?
Alleen leveranciers en producten die voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen mogen meedoen met onze actie. Je kunt rekenen op uitstekende voorwaarden, zoals lange garanties.
De warmtepompen
Standaard bieden wij een hybride warmtepomp én een all-electric warmtepomp aan. Wanneer je inschrijft voor ons collectief ontvang je een persoonlijk aanbod. In dit aanbod zie je dus zowel een hybride als een all-electric warmtepomp staan. Twijfel je over welke je moet kiezen? Geen zorgen! Je kunt een van de twee aangeboden warmtepompen kiezen. De leverancier doet nog een (digitale) schouw en zal je adviseren welke warmtepomp het meest geschikt is in jouw situatie.
Hybride warmtepomp
De hybride warmtepompwerkt samen met je cv-ketel. De hybride warmtepomp zorgt een groot deel van het jaar voor de verwarming van je woning. De cv-ketel springt bij als het buiten koud is. Bij welke temperatuur dat is, is vaak instelbaar en afhankelijk van het type woning en de mate van isolatie. De cv-ketel verwarmt ook het tapwater.
In ons aanbod bieden we standaard monoblock hybride warmtepompen aan. De naam zegt het al, deze warmtepomp bestaat uit één unit die zowel binnen als buiten kan staan. Een monoblock hybride warmtepomp heeft een aantal voordelen:
- Betere prestaties: Een monoblock warmtepomp biedt een hoger rendement dankzij het grotere verdamperoppervlak, wat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht uit de buitenlucht. Dit resulteert in een breder temperatuurbereik en meer energieopbrengst uit de buitenlucht.
- Slechts één unit: Een monoblock warmtepomp bestaat uit één compacte unit die zowel binnen als buiten kan worden geplaatst, afhankelijk van het type. Dit bespaart ruimte in of rondom je woning.
- Eenvoudige installatie: Doordat een monoblock warmtepomp uit slechts één unit bestaat, is de installatie eenvoudiger. Er zijn geen koeltechnische leidingen tussen binnen- en buitenunits nodig, wat betekent dat er geen gespecialiseerde koeltechnieker vereist is. Hierdoor bespaar je ook op de installatiekosten.
- Stillere werking: Dankzij een grotere ventilator kan een monoblock warmtepomp op een lager toerental draaien, wat resulteert in een stillere werking in vergelijking met split warmtepompen met twee units.
All- electric warmtepomp
Met een all-electric warmtepomp kan je helemaal van het gas af, want de naam zegt het al: volledig elektrisch. Een all-electric warmtepomp verwarmt volledig zelfstandig je woning én je kraanwater.
Deze warmtepomp haalt warmte uit een bron in de omgeving: de buitenlucht, de aardbodem of het grondwater. De warmte wordt samengeperst en vervolgens overgedragen aan de cv-installatie of aan het tapwater. Het tapwater wordt opgewarmd en bewaard in een boilervat. Hierin zit ook een elektrisch verwarmingselement. Dat verwarmt het water regelmatig tot 60 graden om legionella te voorkomen. Een all-electric warmtepomp wordt ook wel een full electric warmtepomp of volledig elektrische warmtepomp genoemd.
Welke merken?
De leveranciers die deelnemen aan onze actie bieden uitsluitend warmtepompen van bekende merken aan, zoals bijvoorbeeld:
- Remeha
- Vaillant
- Daikin
- Quatt
Installatie van de hybride warmtepomp of all-electric warmtepomp
Een gecertificeerde installateur installeert de warmtepomp. Dit duurt gemiddeld 1-2 werkdagen. Na installatie krijg je uitleg van de installateur.
Installatie- en product garantie
De installatiegarantie garandeert de werking van de systeemonderdelen. Je krijgt in de eerste 2 jaar volledige installatiegarantie op het goed functioneren van de warmtepomp. Dit is inclusief voorrij-, arbeidskosten en onderdelen. Op alle systeemonderdelen zit een product garantie van minimaal 3 jaar (dit is afhankelijk van het merk en type warmtepomp).
Peilmoment na eerste stookseizoen
Na het eerste stookseizoen is er een peilmoment om te kijken of je woning comfortabel warm werd tijdens het stookseizoen. Dit doen we bij iedere geplaatste warmtepomp. Dit peilmoment kan zijn een telefonisch contact of een via monitoring op afstand. Bij monitoring op afstand kunnen de prestaties van jouw warmtepomp door middel van een app worden uitgelezen. Hoe het peilmoment plaatsvindt verschilt per merk en type warmtepomp.
Op basis van de uitkomsten kunnen de instellingen van je warmtepomp worden aangepast. Als je woning niet comfortabel warm werd, zoekt de leverancier uit wat er aan de hand is en zal hij op zoek gaan naar een oplossing. Dit valt binnen de installatiegarantie.
Geen onderhoudscontract nodig
Door de lange garanties die geboden worden binnen onze actie en het peilmoment na het eerste stookseizoen, is het niet nodig om direct een onderhoudscontract af te sluiten. Wil je later alsnog een onderhoudscontract afsluiten? Bespreek dan de mogelijkheden met jouw leverancier.
Kwaliteit en controle
Om je te verzekeren van een goed werkend warmtepompsysteem, stellen we eisen aan de gebruikte materialen en de installatie. Daarnaast worden er, in opdracht van Vereniging Eigen Huis, steekproefsgewijs controles uitgevoerd door een onafhankelijke organisatie. Hierbij wordt onder andere gekeken naar hoe het installatiewerk is uitgevoerd en naar de werking van het systeem. Een niet (goed) werkend systeem of een warmtepomp die jouw woning niet warm krijgt, vinden wij niet acceptabel. Hiervoor wordt er altijd een oplossing gezocht.
Doe ook mee!
Doe de warmtepompcheck
Doe de warmtepompcheck om te zien of jouw woning geschikt is. Inschrijven is gratis en vrijblijvend. Hierna sturen wij je zo snel mogelijk jouw persoonlijk aanbod toe. Jij beslist of je meedoet.
Start warmtepompcheck