Vereniging van Eigenaars (VvE)
Het appartementencomplex onderhouden, sparen in het reservefonds, vergaderen en beheren: als VvE moet je veel regelen. Of je nu in het bestuur zit van een VvE of alleen appartementseigenaar bent: ontdek hier wat de mogelijkheden zijn.
Waarmee kunnen we je helpen?
Expertise en ondersteuning voor de VvE
Ja, ook jouw VvE kan profiteren van juridisch, bouwkundig en financieel advies. En van voorlichting en speciale diensten van de experts van Vereniging Eigen Huis.
Activeer jouw VvE
Ben je eigenaar van een appartement? Dan ben je ook mede-eigenaar van het hele gebouw. Je bent dan automatisch lid van een Vereniging van Eigenaars, samen met je buren die in hetzelfde gebouw wonen. In Nederland is het verplicht om een actieve VvE te hebben. En dat is ook prettig, want met een actieve VvE vergroot je je wooncomfort en voorkom je grote financiële verrassingen en problemen rondom de verkoopbaarheid van je appartement. Heb je een slapende VvE? download het stappenplan en activeer!
Een slapende VvE - 4 stappen om deze te activeren (pdf)
Meer informatie over de VvE
- Content
Verplichte verzekeringen voor de VvE
Om te voorkomen dat een VvE in de problemen komt, is een aantal verzekeringen verplicht. Wat voor verzekeringen dit zijn en hoe je dit regelt, lees je hier.
Lees verder - Content
Energiebesparende maatregelen VvE
Energiebesparing voor je VvE begint bij het inzichtelijk krijgen wat er mogelijk is en welke energiebesparende maatregelen er zijn.
Lees meer - Content
Vergaderen met de VvE
Een VvE moet minimaal één keer per jaar vergaderen. Maar wat bespreek je dan en hoe organiseer je zo een vergadering? Je leest het hier.
Lees verder
Schrijf je in voor onze VvE nieuwsbrief
Ontvang 6x per jaar onze VvE nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste VvE nieuws. Je krijgt gratis bouwkundige, juridische en financiële tips van onze eigen specialisten.
Schrijf je in