Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackVerplichtingen VvE

Verplichte verzekeringen voor de VvE

Om te voorkomen dat een VvE in de problemen komt, is een aantal verzekeringen verplicht: de opstalverzekering en meestal ook een aansprakelijkheidsverzekering. Wat voor verzekeringen dit zijn en hoe je dit regelt, lees je hier.

VEH Hero

Opstalverzekering 

Een opstalverzekering is voor de VvE verplicht. De opstalverzekering biedt onder andere dekking tegen de gevolgen van brand, storm of waterschade.  

Let op

Sluit je als VvE een opstalverzekering af, laat hier dan een appartementenclausule in opnemen. Hiermee regel je dat als een eigenaar schade heeft veroorzaakt, de verzekeraar niet kan weigeren de schadepenningen aan de VvE uit te keren. Daarnaast wordt in de appartementenclausule bepaald dat voor uitkeringen boven een bedrag van € 11.345 de VvE een besluit moet nemen over hoe de uitkering plaatsvindt. Controleer overigens goed of glas is meeverzekerd; vaak heb je een aparte glasverzekering nodig!  

Aansprakelijkheidsverzekering 

Naast een opstalverzekering is (vanaf een modelreglement 1983) een aansprakelijkheidsverzekering verplicht. De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking als de VvE aansprakelijk is, bijvoorbeeld schade aan een auto (of letselschade bij een persoon) als er een deel van de dakbedekking naar beneden valt.  

Bestuurdersaansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering 

Niet verplicht, maar wel aan te raden 

Verzekeringen die niet verplicht zijn maar wel aan te raden, zijn een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering  en een rechtsbijstandsverzekering. Hiermee ben je verzekerd bij schade door het handelen van een bestuurder en bij een juridisch conflict met bijvoorbeeld een aannemer. De VvE kan besluiten deze verzekeringen af te sluiten. 

Verzekeringspakket voor VvE’s 

Exclusief voor leden biedt Vereniging Eigen Huis een aantrekkelijk VvE-verzekeringspakket. Met dit pakket sluit je alle benodigde VvE-verzekeringen in één keer af tegen aantrekkelijke voorwaarden. Daarbij heb je toegang tot de herstelservice en 24/7 noodhulp.   


Doe je voordeel met onze verzekeringen

Als vereniging komen wij op voor de belangen van huiseigenaren. Hier hoort ook de woonhuisverzekering bij. Wij staan voor een goed product tegen een eerlijke prijs. Daarom onderhandelen wij met de verzekeraar voor de beste voorwaarden en leveren daarbij een groot deel van de provisie in zodat wij onze leden altijd een eerlijke prijs kunnen bieden.

 • VvE-verzekering

  Alle benodigde VvE-verzekeringen in één pakket. Daarnaast kun je ook los je VvE-verzekering aanvragen, zoals de verplichte opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering.

  VVE-pakket
 • Particuliere verzekeringen

  Als belangenbehartiger van (toekomstig) huizenbezitter komen wij op voor jouw belangen. Daar horen ook jouw woonverzekeringen bij. Daarom onderhandelen we met de verzekeraar voor de beste voorwaarden en leveren daarbij een groot deel van onze provisie in.

  Onze verzekeringen
 • Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

  Direct naar

  Regel een MJOPVvE Juridisch advies bij problemenOpleveringskeuring algemene ruimtenVvE verzekeringHet besturen van een VvE

  Magazine

  Magazine
  PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
  facebookinstagramlinkedintwitteryoutube