Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen van onze leden. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op via 033 450 77 50 (maandag t/m donderdag van 9.00 tot 21.00 uur en vrijdag van 9.00 uur tot 16.30 uur).

Hoe kan ik inloggen op www.eigenhuis.nl?

Klik op de homepage op 'Inloggen' (rechtsboven). Vervolgens kunt u inloggen met uw lidnummer of e-mailadres en wachtwoord. Voor VvE's is het op dit moment nog niet mogelijk om een account aan te maken en in te loggen. VvE's kunnen wijzigingen m.b.t. het lidmaatschap telefonisch doorgeven via 033 450 77 50.

Nog geen wachtwoord ingesteld of uw wachtwoord vergeten?

Klik in het inlogkader op 'Geen wachtwoord of wachtwoord vergeten'. U ontvangt een e-mail op het bij ons geregistreerde e-mailadres. Vervolgens kunt u zelf een nieuw wachtwoord aanmaken. De link in de e-mail is maximaal 12 uur geldig.

Is er geen e-mailadres bij ons bekend, dan kunt u geen nieuw wachtwoord opvragen. Neem in dit geval even contact met ons op, wij helpen u graag. U kunt ons bellen op 033 450 77 50, van maandag tot donderdag van 9.00-21.00 uur en op vrijdag van 9.00- 16.30 uur.

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

U kunt uw gegevens makkelijk zelf online wijzigen. Log in via de homepage (rechtsboven) met uw e-mailadres of lidnummer en wachtwoord. U komt nu op uw persoonlijke 'Mijn Eigen Huis'-pagina waar u de gewenste wijzigingen kunt doorvoeren. Vergeet niet om de wijziging op te slaan.

Voor VvE's is het op dit moment nog niet mogelijk om een account aan te maken en in te loggen. VvE's kunnen wijzigingen m.b.t. het lidmaatschap telefonisch doorgeven via 033 450 77 50.

Wat zijn de adresgegevens van Vereniging Eigen Huis?
Bekijk hier onze adresgegevens, routebeschrijving en informatie over het parkeren.  
Kan ik Vereniging Eigen Huis machtigen voor de contributie?

Ja, u kunt Vereniging Eigen Huis machtigen voor de betaling van contributie:

 • Ga naar uw persoonlijke profielpagina 'Mijn Eigen Huis' door in te loggen op de homepage (rechtsboven)
 • Klik binnen 'Mijn Eigen Huis' onder ‘Accountgegevens’ op ‘Wijzig’
 • Vink ‘Automatische incasso’ aan en vul uw IBAN en naam in
 • Geef, als extra controle, onderaan opnieuw uw wachtwoord in

U kunt ook gebruikmaken van de machtigingskaart die u jaarlijks in april bij uw acceptgirokaart ontvangt. Wij kunnen helaas geen losse machtigingskaart nasturen.

Na verwerking van uw machtiging wordt de contributie binnen 14 dagen geïncasseerd.

Kan ik mijn lidmaatschap bij Vereniging Eigen Huis maandelijks opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om het lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis maandelijks op te zeggen.

Sinds 1 december 2011 kunt u abonnementen sneller en makkelijker opzeggen (de Wet van Dam), bijvoorbeeld abonnementen op tijdschriften en sportscholen. De Wet van Dam geldt echter niet voor verenigingen.

Kan ik mijn cv-ketel vervangen door een warmtepomp?

U kunt uw cv-ketel vervangen door een warmtepomp als u de woning kunt verwarmen met cv-water van maximaal 50 graden Celsius. Bij een woning met Lage Temperatuur Verwarming, zoals vloer- of wandverwarming, kan dat meestal.

Krijgt u de woning niet warm met cv-water van maximaal 50 graden, dan is een hybride warmtepomp een optie. Lees meer over uw cv vervangen door een warmtepomp of bekijk de video:

 

Hoe kan ik de waarde van mijn woning achterhalen?

U kunt op een aantal manieren de waarde van uw woning achterhalen. Welke manier het beste is, hangt af van waar u de woningwaarde voor nodig heeft.

Een aantal opties om de woningwaarde te achterhalen:

 • Bekijk de WOZ-waarde van uw woning op uw WOZ-beschikking
 • Doe onderzoek op Funda. Bekijk de vraagprijs van vergelijkbare woningen
 • Vraag de aankoopprijs van een woning op via het Kadaster
 • Laat een waardebepaling doen
 • Laat een taxatie uitvoeren

Lees meer over de woningwaarde bepalen

Wat gebeurt er als mijn rentevaste periode afloopt?

Uw geldverstrekker is verplicht om minimaal drie maanden voor het aflopen van uw rentevaste periode een nieuw rentevoorstel te doen. Dat geeft u voldoende tijd om rond te kijken, te vergelijken, te onderhandelen en eventueel over te stappen. Het is ook een goed moment om te bekijken of aflossen voor u aantrekkelijk is. 

Lees meer over het einde van de rentevaste periode

Wat is de 5%-regeling?

Bij de oplevering van een nieuwbouwwoning heeft u het recht om de laatste 5 % van de aanneemsom in een depot te storten bij de notaris. Mocht de bouwer gevonden gebreken niet herstellen, dan heeft u met deze 5%-regeling een stok achter de deur.

Lees meer over de 5%-regeling

Hoeveel mag ik belastingvrij schenken?

De eenmalig verhoogde schenkvrijstelling voor schenking voor de eigen woning is € 100.800 (2018). De ontvanger van de schenking moet tussen de 18 en 40 jaar oud zijn. De schenking kan ook worden gebruikt voor de aflossing van een eigenwoningschuld of restschuld die na verkoop van uw eigen woning is ontstaan.

Lees meer over belastingvrij schenken

Heeft u een juridische, financiële, fiscale of bouwkundige vraag?

Bent u lid van Vereniging Eigen Huis, dan kunt u voor al deze vragen bij ons terecht. Dit kan alléén telefonisch via 033 450 77 50. Onze ledenservice is bereikbaar op:

 • maandag t/m donderdag van 9.00 tot 21.00 uur
 • vrijdag van 9.00 uur tot 16.30 uur

Maak een terugbelafspraak

Bent u lid van Vereniging Eigen Huis, dan kunt u een terugbelafspraak maken. U kiest zelf de datum en het tijdstip waarop u door een van onze medewerkers gebeld wilt worden. U doet dit eenvoudig via onderstaande link:

Bel me terug voor een juridische vraag
Bel me terug voor een financiële/fiscale vraag
Bel me terug voor een bouwkundige vraag

Heeft u een vraag over het lidmaatschap?

Alles over het lidmaatschap

WhatsApp

Leden van Vereniging Eigen Huis kunnen tijdens de openingstijden met ons WhatsAppen; Voeg 06 83 61 65 40 toe aan uw eigen contacten en app uw vraag. Binnen 30 minuten krijgt u een reactie van ons. Wanneer u gebruikmaakt van WhatsApp gelden hun privacyregels.

Andere vragen, suggesties of een compliment?

Laat het ons weten via 033 450 77 50 of via het contactformulier, wij helpen graag.

Kunnen we u nog ergens mee helpen?

Gegevens wijzigen

Gegevens wijzigen
Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven, een automatische incasso aanvragen of mijn rekeningnummer wijzigen? Mijn gegevens wijzigenkeyboard_arrow_right

Lidmaatschap

Lidmaatschap
Wat krijgt u als lid van Vereniging Eigen Huis? Wat kost een lidmaatschap? En kan een VvE lid worden? Veelgestelde vragenkeyboard_arrow_right

Contributie

Contributie
Wanneer wordt de contributie afgeschreven? Hoe kan ik de contributie betalen? En hoe kan ik de betaalwijze aanpassen? Meer over contributie betalenkeyboard_arrow_right

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
De meestgestelde vragen over lid worden en het lidmaatschap zetten we hier op een rij. over het lidmaatschapkeyboard_arrow_right

Informatie voor de pers

Vereniging Eigen Huis staat journalisten en andere vertegenwoordigers van de pers graag te woord.

Neem contact op met onze persafdeling

 

Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.