Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackVvE Home

Verduurzamen met de VvE

Het verduurzamen van een appartementsgebouw is complex: het vraagt om verschillende vaardigheden en veel kennis. Hier helpen wij graag bij! Lees alles over het verduurzamen van het appartementencomplex samen met de VvE.

Download handboek
  • Bespaar kosten met de VvE

  • Draag bij aan een beter klimaat en milieu

  • Verhoog de waarde van een individueel appartement

Verenigd aan de slag

Verenigd aan de slag

stel in gemeentetuin

Stap voor stap verduurzamen

Verduurzamingsopties

Hoe kan jouw VvE energie besparen?

Stappenplan verduurzamen

Wees goed voorbereid en ga geïnformeerd van start.

Verduurzaming financieren

Lees alles over subsidies en leningen.

Nieuw! Handboek: Verenigd Verduurzamen

Loop uitgebreid, stap voor stap door het verduurzamingsproces en lees over de uitdagingen waarmee VvE’s te maken hebben bij het verduurzamen van het gebouw. Compleet met handige tips, voorbeelden en hulpmiddelen.

Download handboek
Website image

Ervaringsverhaal: communiceer open

Man loopt op stoep langs een appartementencomplex en brievenbussen

Gert van ’t Zand is penningmeester binnen een VvE in Ede. Het appartementencomplex uit 2006 telt 54 appartementen en op het dak liggen tegenwoordig zonnepanelen. “Meer dan honderd zonnepanelen voorzien onze gemeenschappelijke ruimtes van elektriciteit. Dat ging niet zonder slag of stoot: we hebben drie vergaderingen nodig gehad omdat de reikwijdte – wat willen we precies – en het financiële plaatje onduidelijk waren. Zo werd het erg moeilijk om een beslissing te nemen. Open communicatie is belangrijk zodat iedereen op de hoogte is van de ontwikkelingen. Ik maak nu bijvoorbeeld een video over de nieuwe zonnepanelen op het dak. Ook is het handig om een draaiboek op te stellen. En een andere tip: houd een marge aan van 5000 euro bij het inschatten van alle verduurzamingskosten. Je hebt namelijk altijd tegenvallers. Deze marge biedt je de noodzakelijke flexibiliteit.”

Schrijf je in voor onze VvE nieuwsbrief

Ontvang 6x per jaar onze VvE-nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste VvE-nieuws. Je krijgt gratis bouwkundige, juridische en financiële tips van onze eigen specialisten.

Schrijf je in
vrouw aan tafel achter laptop

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

Regel een MJOPVvE Juridisch advies bij problemenOpleveringskeuring algemene ruimtenVvE verzekeringHet besturen van een VvE

Eigen Huis Magazine

Eigen Huis Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube