Voor VvE'sContact

Snel naar

Hoe kun je de gevel isoleren? Wat kost gevelisolatie? Wat levert gevelisolatie op?Aandachtspunten gevelisolatie
BackIsoleren en ventileren

Gevelisolatie

Heeft je huis geen spouwmuur, kan de spouw niet geïsoleerd worden of wil je extra isoleren, dan kun je kiezen voor gevelisolatie. Welke mogelijkheden zijn er, wat kost gevelisolatie en wat levert het op?

Isolatiespecialist isoleert bouwmuur

Hoe kun je de gevel isoleren? 

Heeft je huis geen spouwmuur, kan de spouw niet geïsoleerd worden of wil je extra isoleren, dan kun je kiezen voor gevelisolatie. Dit kan aan de binnen- of buitenzijde. 

Binnenzijde gevel isoleren

De binnenzijde van de gevel isoleer je door het plaatsen van een voorzetwand. Bedenk wel dat je woonruimte hierdoor kleiner wordt. Een voorzetwand kun je maken van losse materialen, zoals houten of metalen regels met daartussen isolatiemateriaal, of isolatieblokken van gasbeton. Er zijn ook kant-en-klare voorzetwandsystemen verkrijgbaar. Dit zijn panelen met isolatiemateriaal en plaatmateriaal.   

Buitenzijde gevel isoleren

Het isoleren van de buitenzijde van de gevel is erg ingrijpend, omdat het aangezicht van je huis hierdoor verandert. Je hebt voor deze klus een omgevingsvergunning van de gemeente nodig. Isolatie van de buitengevel kun je het beste uitbesteden aan een vakman. Check altijd eerst of een bedrijf is aangesloten bij de Stichting Gevelgarantie of een Venin certificering heeft.

Wat kost gevelisolatie? 

De kosten van gevelisolatie zijn afhankelijk van de isolatiemethode, het materiaal en de isolatiewaarde. De buitengevel isoleren is duurder dan isolatie van de binnenzijde. 

Heb je onvoldoende eigen geld voor gevelisolatie, dan kun je mogelijk subsidie krijgen of een lening afsluiten.

Tip! Tot 10% korting op isoleren

Een goed geïsoleerd huis zorgt voor meer comfort en een lagere energierekening. Laat nu je huis isoleren bij onze partner Pluimers. Je krijgt tot 10% korting als je vrijblijvend een offerte aanvraagt via ons aanvraagformulier.

Vraag offerte op

Wat levert gevelisolatie op?

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal berekende hoeveel je met gevelisolatie bespaart op je energierekening. 

  • Binnenzijde gevel (per vierkante meter, per jaar): ca 10 m3 gas
  • Buitenzijde gevel (per vierkante meter, per jaar): ca 11 m3 gas

Aandachtspunten gevelisolatie

  • Oudere woningen (vooral die van voor 1975) met weinig isolatie hebben door het grote aantal kieren vaak natuurlijke ventilatie. Door te isoleren verdwijnen veel van deze kieren en verandert de vochthuishouding in huis. Controleer na isolatie of de ventilatie nog voldoende is. De ideale relatieve luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 55 %. Dit kun je meten met een hygrometer.
  • Los voordat je gaat isoleren eerst gebreken op, zoals lekkages. Isolatiemateriaal dat vochtig wordt, verliest zijn isolatiewaarde.
  • In de spouwmuur kunnen vleermuizen zitten. Omdat vleermuizen beschermde dieren zijn is het verboden om hun verblijfplaats te verstoren of ze te doden. Hier moet het isolatiebedrijf bij het isoleren van de buitenkant van de gevel rekening mee houden. Ben je van plan om de gevel te isoleren? Vraag bij het isolatiebedrijf na hoe zij hiermee omgaan. 

Veelgestelde vragen over gevelisolatie

Blijf op de hoogte van het laatste energienieuws

Schrijf je in voor de energienieuwsbrief en ontvang elke maand nieuws en tips over energie besparen en duurzaam wonen in je mailbox.

Schrijf je in

Eigen Huis Community

Lees hoe anderen hun woning verduurzamen, stel vragen en deel je eigen ervaringen.

Praat mee

Tags

VerduurzamenVerduurzamen-Isoleren

Meer over isolatie

SpouwmuurisolatieGlas vervangenVloerisolatieDakisolatie

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube