Wat wij bepleiten bij de politiek

Goed wonen: nu en in de toekomst:

Wonen lijkt na de coronacrisis één van de belangrijkste verkiezingsthema’s te zijn. Hoe denken politieke partijen over het oplossingen van het woningtekort, wat zijn hun standpunten over hypotheekrenteaftrek en hoe willen zij wonen duurzamer maken? Wij zetten de verschillende partijstandpunten naast elkaar en maken de politieke plannen inzichtelijk.  

De verkiezingstijd is voor ons ook het moment om een nieuw kabinet te laten weten wat er moet gebeuren om de kans op een woning, de energietransitie en de participatie in ons land te verbeteren:
  • Actieagenda Wonen: 1 miljoen nieuwe woningen in 10 jaar tijd, verduurzaming en verbetering van leefbaarheid en buurten. Een krachtige samenwerking van 34 organisaties.  
  • Hypotheekrenteaftrek: Wat staat er in de verkiezingsprogramma’s over de toekomst van de hypotheekrenteaftrek. Wij vroegen om opheldering als dat onduidelijk was. 
  • Ruimte voor burgers: 5 voorstellen aan de politiek
  • Manifest Deltaplan funderingsschade: Eén miljoen huur- en koopwoningen lopen de komende dertig jaar risico op funderingsschade als niet wordt ingegrepen. Wij pleiten voor een nationaal gecoördineerde aanpak.
Geplaatst 1/03 | Laatste update 1/03
Blog

Een passende woning voor iedereen. Daar pleit ik voor!

Ons land heeft te kampen met woningnood. Een abstract thema voor degene met een leuk huis. Maar wist je dat er mensen zijn die levensbeslissingen uitstellen, omdat zij simpelweg geen passende woning kunnen vinden? Lees de blog
Geplaatst 11/03 | Laatste update 11/03
Blog

De funderingsproblematiek samen dragen. Daar pleit ik voor!

Funderingsproblematiek is een thema dat anno 2021 niet langer verstopt zit onder de grond. Belangenbehartiger Steven Wayenberg pleit voor een collectieve aanpak.  Lees de blog

Laatste nieuws

Meeste Nederlanders willen geen gemorrel aan hypotheekrenteaftrek

Geplaatst op 10 mrt 2021
Laatst bijgewerkt op 10 mrt 2021, 11:00

Er is weinig steun bij kiezers om de hypotheekrenteaftrek sneller af te bouwen. Ruim 50% zegt geen snellere afbouw  te willen, zo'n 28% is voor. Onder huizenbezitters is de steun voor snellere afbouw lager dan 20%.  Dit blijkt uit de resultaten van deelnemers aan het Woonkieskompas, representatief gemaakt voor de Nederlandse bevolking.

Lees meer

VEH geeft duidelijkheid over politieke plannen hypotheekrenteaftrek

Geplaatst op 9 mrt 2021
Laatst bijgewerkt op 9 mrt 2021, 2:00

Veel politieke partijen laten zich in hun verkiezingsprogramma's slechts summier uit over de toekomst van de hypotheekrenteaftrek. Ruim 40% van de kiezers vindt het standpunt hierover belangrijk bij hun stemkeuze, zo blijkt uit een peiling van Vereniging Eigen Huis onder ruim 1.300 mensen. Tijd om de politiek aan de tand te voelen. 

Lees meer

WoonKieskompas helpt bij weloverwogen stemmen

Geplaatst op 17 feb 2021
Laatst bijgewerkt op 17 feb 2021, 12:13

Met het WoonKieskompas kan iedereen die wonen en leefbaarheid belangrijk vindt bij de verkiezingen van 17 maart een weloverwogen keuze maken. Vereniging Eigen Huis ontwikkelde de stemhulp samen met Kieskompas.

Lees meer