Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackBereid je huis voor op k...

Stormschade, wat moet je doen?

In de zomer en het najaar kan het flink spoken met harde wind en onweer. Ontdek wat je kunt doen als je stormschade hebt, wat de verzekering dekt en welke voorzorgsmaatregelen je kunt nemen om je huis te beschermen.

Huis dat beschermd wordt met een paraplu tegen de regen.

Stormschade, wat nu?

  • Meld de schade direct bij je verzekeraar. 
  • Maak foto's waarop de schade duidelijk te zien is.
  • Ruim alles op wat gevaar oplevert.
  • Zorg voor een noodoplossing om meer of grotere schade te voorkomen. Hiervoor kun je onze Spoedklusservice inschakelen.
  • Repareer niets zonder overleg met de verzekeraar, tenzij het om een noodoplossing gaat.
  • Bel bij grote schade direct de brandweer. Als de schade heel groot is, schakelt de brandweer een Salvage-bedrijf in.

Tip! Regel snel een noodoplossing

Bij calamiteiten, zoals stormschade, biedt onze Spoedklusservice snel een noodoplossing. Van glasvervanging en dakafdekking tot het drogen van een ondergelopen ruimte. Zo zijn de ergste problemen verholpen en kunt u daarna met de verzekeraar de schade rustig verder kan afhandelen. 

Spoedklusservice

Wat te doen bij stroomuitval?

  • Controleer op waterlekkage: bij extreem weer, zoals hevige regen, kan water binnendringen in de meterkast. Controleer op vochtigheid en lekkage, maar ga nooit zelf aan de slag als er water in de buurt van elektrische componenten is. Schakel dan onmiddellijk een professional in.
  • Identificeer de oorzaak van de stroomuitval: probeer de oorzaak van de stroomuitval te achterhalen voordat je iets repareert. Soms kan het een interne storing zijn, maar het kan ook een probleem zijn met de levering vanuit het elektriciteitsnet. Neem in geval van onzekerheid contact op met een elektricien.
  • Roep professionele hulp in: als je niet zeker bent over wat je moet doen, laat dan een erkende elektricien komen. Elektrische problemen kunnen gevaarlijk zijn en het is beter om expertise in te schakelen om reparaties en controles uit te voeren.

Wat is er verzekerd bij extreem weer?

Niet alle schade door extreem weer wordt automatisch gedekt door je verzekering. Bekijk welke schade wel en welke niet wordt gedekt bij bijvoorbeeld hevige regen, overstroming, wind en bliksem (bron: Verbond van Verzekeraars):

man belt op bank achter laptop

Verzeker je opstal en inboedel 

Met een inboedelverzekering verzeker je je spullen in huis en soms ook buitenshuis tegen schade door onder meer lekkage. Met een opstalverzekering verzeker je je woning (de vaste onderdelen) tegen schade door onder meer bliksem en storm. Waarvoor je precies verzekerd bent, verschilt per verzekeraar. Ontstaat er (storm)schade omdat je achterstallig onderhoud hebt, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat je niet verzekerd bent. Bekijk bij het afsluiten van een verzekering dus goed waar je wel en niet voor verzekerd bent. Via Eigen Huis Verzekeringen ben je verzekerd van goede voorwaarden en scherpe premies.

Eigen Huis Verzekeringen
Vrijstaande woning met boom ervoor

Nieuwsbrief onderhoud

Meer weten over het onderhouden van je woning? Ontvang elk kwartaal tips in de Nieuwsbrief onderhoud.

Schrijf je in

Tags

AppartementseigenaarHuiseigenaarSeniorenStarterVvE beheerderWonenWonen-Veiligheid

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube