Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackScheurenwijzer

Onvoldoende dilatatie

Dit gebrek ontstaat door een combinatie van droogkrimp en een te lange wand. De wand krimpt, maar wordt tegengehouden door de constructies rondom de wand.

Doordat de wand toch krimpt, ontstaat er ergens op de muur een scheur, meestal op de zwakste plek. De aannemer had dit kunnen voorkomen door de wand te voorzien van een dilatatie (een naad). Door het aanbrengen van deze naad wordt de muur onderbroken.

Herstel

Dit gebrek ontstaat door een combinatie van droogkrimp en een te lange wand. De wand krimpt maar wordt tegengehouden door de constructies rondom de wand. Doordat de wand toch krimpt, ontstaat er ergens op de muur een scheur, meestal op de zwakste plek. De aannemer had dit kunnen voorkomen door de wand te voorzien van een dilatatie (een naad). Door het aanbrengen van deze naad wordt de muur onderbroken.

Prioriteit: Laag

Houd het gebrek goed in de gaten. Waarschijnlijk moet je binnen een aantal jaren actie ondernemen.

Wil je meer zekerheid over de oorzaak of wil je weten hoe je het probleem het beste kunt aanpakken? Schakel dan een deskundige in.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Deze klus kan het beste door een doorgewinterde klusser of professional gedaan worden.

Zelf klussen?

Wij geven je nog een aantal tips

Doe het zelf

Ook interessant in kennisbank

Waardoor wordt een scheur in mijn muur veroorzaakt?

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube