Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH wil onderzoek naar Koopgarant-taxaties

Geplaatst op 18 nov 2016 , bijgewerkt 18 nov 2016, 11:55

Vereniging Eigen Huis vraagt minister Stef Blok een onderzoek in te stellen naar taxaties die plaatsvinden in het kader van Koopgarant. De vereniging ontvangt al geruime tijd klachten van leden.

Koopgarant is een koopconstructie die in 2003 werd ingevoerd. Mensen die net te weinig inkomen hebben, kunnen hierdoor een huis kopen van bijvoorbeeld een woningcorporatie. Bij aankoop van de woning krijgt de koper een korting op de aankoopprijs. Bij verkoop deelt de corporatie mee in de waardeontwikkeling.

Taxatie

De woning wordt zowel bij aankoop als verkoop getaxeerd. Op basis van de taxatie wordt de korting en later de winst of het verlies bepaald. Kopers hebben het idee dat er gesjoemeld wordt met de taxaties.

De Monitor

Reden voor het televisieprogramma De Monitor om in oktober aandacht te besteden aan het onderwerp. In de uitzending werden de taxatieproblemen bevestigd. Zondag 20 november staat het programma opnieuw in het teken van Koopgarant.

De vereniging vraagt de minister de omvang van de problematiek te onderzoeken en pleit voor een meer objectieve maatstaf, zoals de WOZ-waarde.

Brief Vereniging Eigen Huis aan minister Blok over Koopgarant (pdf)

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.