
Na de veiling ontvang je per e-mail een persoonlijk aanbod. Hierin staat welk merk zonnepanelen je krijgt. Je kunt kiezen voor een zonnepanelensysteem met 4 t/m 40 panelen. Het systeem is standaard serieel geschakeld, dat is in veel gevallen het meest rendabel. De zonnepanelen voldoen minimaal aan de volgende eisen:
De volgende merken zonnepanelen worden veel aangeboden: Suntech, Longi Solar, Trina Solar, Jinko Solar, JA Solar, Ulica Solar, Canadian Solar.
Het standaardsysteem bestaat uit zwarte zonnepanelen (monokristallijn) met een vermogen van minimaal 360 wattpiek. Naast het standaard aanbod kun je ook kiezen voor panelen met een hoger vermogen van minimaal 380 wattpiek.
Wil je meer dan 40 panelen op je dak? Bespreek dit dan met de leverancier als je het persoonlijke aanbod hebt geaccepteerd.
Wil je een parallel geschakeld systeem of heb je schaduw op het dak? De leverancier controleert tijdens de schouw of een parallel geschakeld systeem (bijvoorbeeld van Enphase) een goede optie is en adviseert je hierover. Hiervoor geldt een meerprijs. Serie geschakelde systemen zijn vaak van Growatt of Goodwe.
Een gecertificeerde installateur installeert het zonnepanelensysteem en sluit de zonnepanelen aan in de meterkast. Zo nodig legt hij daar ook een extra groep aan.
Bij je persoonlijke aanbod hoort ook een monitoringsysteem, dat door de leverancier wordt geïnstalleerd. Hiermee kun je via smartphone, tablet of computer volgen hoeveel stroom je zonnepanelen opwekken.
Alle leveranciers die meedoen aan de Collectieve Inkoop Zonnepanelen bieden dezelfde minimale garanties. Zo ben je verzekerd van een goede garantie op het zonnepanelensysteem. De volgende garantievoorwaarden zijn minimaal inbegrepen:
De installatiegarantie garandeert de werking van systeemonderdelen. Blijkt een zonnepaneel bijvoorbeeld niet goed aangesloten, dan valt dit onder de installatiegarantie. De leverancier komt het probleem verhelpen.
Op alle systeemonderdelen, zoals de zonnepanelen en de omvormer, zit een productgarantie van minimaal 10 jaar. Als een zonnepaneel bijvoorbeeld niet goed werkt, wordt deze vervangen door hetzelfde of minimaal een gelijkwaardig product.
Ook op het vermogen van het zonnepanelensysteem zit garantie. Het vermogen van zonnepanelen neemt in de loop der jaren enigszins af. De vermogensgarantie geeft je de zekerheid dat de panelen na 10 jaar in ieder geval nog 90 % van het oorspronkelijke vermogen hebben en de 15 daaropvolgende jaren nog 80 %. Daalt het vermogen harder, dan worden de materialen vervangen of word je gecompenseerd voor de verloren stroom.
Om je te verzekeren van een goede kwaliteit van het zonnepanelensysteem, stellen we eisen aan de gebruikte materialen en de installatie. Een onafhankelijke organisatie voert steekproefgewijs controles uit. Hierbij kijken ze naar de veiligheidsmaatregelen die zijn genomen tijdens installatie, de bouwkundige aspecten en de prestatie van het systeem.
Bij de inschrijving voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen zie je een prijsindicatie. Dit is de gemiddelde prijs voor een compleet zonnepanelensysteem van hoge kwaliteit met een vermogen van 360 wattpiek, inclusief installatie. De prijsindicatie is afkomstig van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.
De uiteindelijke prijs van het zonnepanelensysteem via de Collectieve Inkoop Zonnepanelen wordt bepaald tijdens de veiling. Vooraf gekwalificeerde leveranciers brengen hun beste bod uit. De leverancier met het laagste bod wint de veiling en mag alle deelnemers een persoonlijk aanbod doen.
Als deelnemer aan onze Collectieve Inkoop Zonnepanelen krijg je een compleet pakket. Dit pakket bestaat uit:
Voor enkele situaties is maatwerk nodig. Deze vallen niet in het standaardaanbod van de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Meer informatie hierover vind je onder 'uitzonderingen' in het persoonlijke aanbod.
Het zonnepanelensysteem wordt geïnstalleerd door de leverancier die de veiling wint. In onze overeenkomst met de leverancier is vastgelegd dat alleen gecertificeerde installateurs de installaties mogen verrichten.
De leverancier kiest zelf een installatiepartner, vaak uit de regio waar de Collectieve Inkoop Zonnepanelen wordt georganiseerd. De installateurs moeten voldoen aan bepaalde veiligheidsvoorschriften. Door middel van steekproeven controleren we of zij hieraan voldoen.