Desktoptaxatie

Desktop Taxatie Calcasa

Je huis laten taxeren, bijvoorbeeld voor een hypotheekaanvraag? Als lid van Vereniging Eigen Huis krijg je korting op een Desktop Taxatie bij Calcasa.

Aanvragen desktop taxatie
  • Taxatie door een taxateur (op afstand)
  • Als lid krijg je 10% korting
  • Taxatierapport is binnen 4 uur beschikbaar

Wat is een Calcasa Desktop Taxatie?

Een Calcasa Desktop Taxatie is het taxeren van een woning op afstand. Je kunt deze Calcasa Desktop Taxatie gebruiken voor het financieren van een woning tot maximaal 90% van de woningwaarde. Een Calcasa Desktop Taxatie wordt uitgevoerd door een onafhankelijke expert, zonder dat een fysiek bezoek aan de woning nodig is. De taxateur waardeert de woning achter zijn of haar ‘Desktop’. Dit is mogelijk omdat de taxateur bij het op afstand taxeren van de woning wordt ondersteund door het digitaal geautomatiseerde waarderingsmodel en de woningmarktinformatie van Calcasa. Dit model berekent de waarde van je woning aan de hand van vergelijkbare verkochte woningen, waarbij rekening wordt gehouden met woningkenmerken, locatie en marktprijsontwikkelingen.

Het waardevoorstel dient als basis waarna de Calcasa Desktop Taxateur met zijn of haar kennis en expertise het waardevoorstel evalueert en beoordeelt. Hierbij heeft hij of zij toegang tot alle relevante woningmarktinformatie. Een taxatie van de woning is daardoor een kwestie van uren in plaats van dagen. Ook zijn de kosten significant lager.

Waar kun je de Calcasa Desktop Taxatie voor gebruiken?

De Calcasa Desktop Taxatie kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. De acceptatie wordt bepaald door de geldverstrekker dus het verschilt per hypotheekaanbieder. De aanvraagdoelen die worden aangeboden in de Calcasa Desktop Taxatie zijn:

  • Aankoop nieuwe woning
  • Overbrugging
  • Oversluiten
  • Hypotheek ophogen
  • Hypotheek wijzigen
  • Renterisico opslag wijzigen

Een beperkt aantal geldverstrekkers heeft in de voorwaarden en criteria bepaald waarbinnen een Calcasa Desktop Taxatie geaccepteerd wordt. Ook NHG accepteert de Calcasa Desktop Taxatie.

Ledenkorting Desktop taxatierapport: 10% op het reguliere tarief. Dit tarief kan verschillen per geldverstrekker.

Veelgestelde vragen over de Calcasa Desktop Taxatie

Wat is het verschil met een reguliere taxatie?

Een Desktop Taxatie is het taxeren van een woning op afstand, waarbij er geen fysieke inspectie van de woning plaatsvindt. Het geavanceerde statistische waarderingsmodel van Calcasa berekent de marktwaarde van een woning aan de hand van referentieverkopen. Het model houdt in de waardering onder meer rekening met de locatie, het woningtype, de woonoppervlakte, het bouwjaar en de perceeloppervlakte van de woning. De locatie en de woningkenmerken van het taxatieobject vormen het uitgangspunt voor de selectie van vergelijkbare verkochte woningen.

Hoe snel weet ik de waarde van mijn woning?

Als een Desktop Taxatie mogelijk is, dan weet je binnen 4 uur wat de woning waard is. Je ontvangt het taxatierapport per e-mail en kunt dit indienen bij de hypotheekverstrekker. Mocht een Desktop Taxatie niet mogelijk zijn, schakel dan een fysieke taxateur bij jou in de buurt in. Je ontvangt uiteraard de kosten die je hebt voldaan voor de Desktop Taxatie terug.

Waarom is bij een Desktop Taxatie geen bezichtiging nodig?

De taxateur waardeert de woning op afstand. Dit is mogelijk omdat hij of zij hierbij wordt ondersteund door het geautomatiseerde waarderingsmodel van Calcasa. Dit model berekent de waarde aan de hand van vergelijkbare verkochte woningen. Deze worden geselecteerd op basis van woningkenmerken en locatie. Op basis hiervan ontstaat een waardevoorstel, dat als uitgangspunt dient voor de Desktop Taxateur. De taxateur zal de waarde vervolgens evalueren en beoordelen. Hij of zij heeft hierbij toegang tot alle relevante woningmarktinformatie en kan daardoor de woning veel sneller waarderen zonder dat een bezichtiging nodig is.

Waarom kan mijn woning niet getaxeerd worden met een Desktop Taxatie?

De hypotheekverstrekker bepaalt welke woningen in aanmerking komen voor een Desktop Taxatie. Elke hypotheekverstrekker heeft zijn eigen voorwaarden. Een van die voorwaarden is bijvoorbeeld dat de betrouwbaarheid van de waardebepaling hoog genoeg moet zijn. Alleen woningen met een laag risico komen daarom in aanmerking voor een Desktop Taxatie.

Welke woningen komen in aanmerking voor een Desktop taxatie?

Nadat je aanvraag voor een Desktop Taxatie is ingediend, checken wij of deze voldoet aan de voorwaarden van de hypotheekverstrekker. Is dat het geval, dan beoordeelt de taxateur de door Calcasa gegenereerde marktwaarde. Hierbij geldt, hoe unieker de woning, of hoe recenter gebouwd, hoe groter de kans dat de woning niet geschikt is voor een Desktop Taxatie. Denk hierbij aan net opgeleverde nieuwbouwwoningen, woningen die zijn verbouwd, boerderijen, recreatiewoningen, woning met een winkel of kantoor en aangepaste woningen.

Wat gebeurt er als na de beoordeling van de taxateur blijkt dat mijn huis fysiek getaxeerd moet worden?

Als de Desktop Taxatie aanvraag na controle door de taxateur wordt afgekeurd, dan storten wij het geld terug en kun je zelf alsnog een volledige taxatie laten uitvoeren.

Wanneer kan ik de Desktop Taxatie gebruiken?

Als je een taxatierapport nodig hebt voor je hypotheekverstrekker en tot 90% van de waarde gefinancierd wordt. Informeer bij jouw hypotheekadviseur naar de mogelijkheden voor een Desktop Taxatie.

Een Desktop Taxatie is niet geschikt voor woningen die zijn/worden verbouwd of gerenoveerd. Een desktop taxatie na verbouwing en/of renovatie is niet mogelijk.

Waarom betaal ik vooraf?

Zodra je de taxatieopdracht bevestigd, wordt er voor de door jou geselecteerde woning een waarde bepaald en het proces in gang gezet. De getaxeerde waarde wordt vervolgens beoordeeld en geëvalueerd door een taxateur. Binnen 4 (werk) uren ontvang je het Desktop Taxatierapport per e-mail. Mocht de Desktop Taxatie na controle door de taxateur worden afgekeurd, dan storten wij het geld terug en kun je zelf alsnog een fysieke taxatie laten uitvoeren.

Wat als ik het niet eens ben met de bepaalde waarde van de woning?

Ben je het niet eens met de Desktop taxatiewaarde? Dan kun je alsnog een volledige taxatie laten uitvoeren. Maar let op! Je ontvangt in dat geval geen restitutie voor de gemaakte kosten van de Desktop Taxatie.

Bij welke geldverstrekker kun je terecht met een Calcasa Desktop Taxatie?

De volgende geldverstrekkers accepteren voor bepaalde hypotheekverzoeken een Desktop Taxatie. Bekijk goed of zij het voor jouw doel accepteren om teleurstelling te voorkomen. Let op! Per geldverstrekker worden verschillende voorwaarden gehanteerd en daarom kun je het rapport alleen gebruiken voor de geldverstrekker bij wie je de aanvraag hebt gedaan. Mocht later blijken dat je een Desktop Taxatie voor een andere geldverstrekker nodig hebt, dan dien je bij die geldverstrekker opnieuw een rapport op te vragen. Let daarbij ook goed op waarvoor je de Desktoptaxatie wilt gaan gebruiken.

ING Bank, ABN AMRO, Allianz, ASN, a.s.r., BLG Wonen, Bunq, Florius, Hypinvest, Lot Hypotheken, MUNT Hypotheken, Obvion, Triodos Bank, Woonfonds, AEGON, Argenta, Attens Hypotheken, Centraal Beheer, Groene Hart Hypotheken, Lloyds Bank, Moneyou, NIBC, Rabobank, Regiobank, SNS, Syntrus Achmea en Tulp Hypotheken.

Afhankelijk van de voorwaarden en criteria accepteren een beperkt aantal geldverstrekkers de Calcasa Desktop Taxatie. Ook NHG accepteert de Calcasa Desktop Taxatie.

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een waardebepaling van een woning door een taxateur die de woning bezoekt en inspecteert. Een taxatie kun je op verschillende manieren laten uitvoeren. Welk type taxatie past bij jouw situatie?

Doe de scan