Hoe werkt de Collectieve Inkoop Zonnepanelen?
Hoe meer mensen meedoen met de Collectieve Inkoop Zonnepanelen, hoe scherper de prijs van het aanbod. Iedereen kan zich gratis en vrijblijvend inschrijven. Zo regel je in 5 stappen makkelijk en snel zonnepanelen op je dak.
1. Schrijf je vrijblijvend in
Tijdens een actieperiode is inschrijven voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen gratis en vrijblijvend. Ook als je geen lid bent, kun je meedoen. Je krijgt dan een jaarlidmaatschap van Vereniging Eigen Huis cadeau.
Bij inschrijving stellen we een aantal vragen over je dak, zodat de leverancier je na de veiling een passend persoonlijk aanbod kan doen. Deze gegevens kun je na ontvangst van het aanbod nog wijzigen. Na inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging. Momenteel is er geen actie, wel kan je je gegevens achterlaten. Wij houden je op de hoogte als een volgende ronde van de Collectieve Inkoop Zonnepanelen start.
2. Veiling voor gekwalificeerde leveranciers
Elke leverancier van zonnepanelen kan zich aanmelden voor onze veiling. Hierna volgt een selectie: alleen de leveranciers die aan onze kwaliteitseisen voldoen, mogen meedoen. We kijken onder meer naar bedrijfsvoering, ervaring, financiële stabiliteit en natuurlijk naar de kwaliteit en garantievoorwaarden van de zonnepanelen.
Tijdens de veiling doen de geselecteerde leveranciers een bod. Dit is de prijs waarvoor ze een compleet zonnepanelensysteem kunnen aanbieden, inclusief installatie, een monitoringsysteem en garanties. De leverancier met de scherpste prijs, wint de veiling.
Na de veiling ontvang je een e-mail met daarin een datum voor het persoonlijk aanbod.
3. Persoonlijk aanbod: jij beslist
Per e-mail ontvang je een persoonlijk aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem, gebaseerd op de gegevens die je bij de Daktest hebt ingevuld. Het aanbod bestaat uit zonnepanelen en de installatie ervan, een monitoringsysteem en garantievoorwaarden.
Lees meer over het aanbod4. Schouw van je dak
Als je het aanbod accepteert, vragen wij om een aanbetaling van € 150*. Hierna controleert de leverancier tijdens een schouw of je dak daadwerkelijk geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel er op je dak passen. Hierbij houdt hij rekening met schaduw, het verwachte rendement en je persoonlijke wensen.
De schouw van je dak kan meestal nauwkeurig worden gedaan op afstand, aan de hand van speciale software en de laatste lucht- en straatfoto's. Als de leverancier meer informatie nodig heeft, komt hij bij je langs.
Na de schouw ontvang je een rapport met de resultaten en een legplan. Dit laat zien hoe de zonnepanelen op je dak komen te liggen. Is het rapport naar wens, dan bevestig je het schouwrapport. Hierna maakt de leverancier een afspraak voor installatie van de zonnepanelen.
Momenteel zijn zonnepanelen erg populair, waardoor het erg druk is bij de leveranciers. Ook voor de schouw kan een aantal weken duren voordat deze plaatsvindt.
Dak niet geschikt?
Als uit de schouw blijkt dat je dak niet geschikt is voor zonnepanelen of dat zonnepanelen voor jou niet rendabel zijn, wordt de overeenkomst geannuleerd en de aanbetaling van € 150 teruggestort op je rekening.
*De leverancier moet in een korte periode bij veel deelnemers een schouw doen. De aanbetaling zorgt ervoor dat deelnemers zich committeren aan de schouw en dus serieus zijn over hun deelname. Zo kan de leverancier voordelige aanbiedingen blijven doen.
5. Installatie van de zonnepanelen
De zonnepanelen worden altijd door gecertificeerde installateurs geïnstalleerd. Meestal duurt de installatie niet langer dan een dagdeel. De leverancier houdt je op de hoogte van de installatiedatum. Door de enorme drukte is dit momenteel minimaal 30 weken na acceptatie van je persoonlijke aanbod.
Meer informatie over de lange wachttijdenNa de installatie van het zonnepanelensysteem onderteken je een opleverdocument. Wij controleren dit document.
Meteen besparen
Zodra het systeem is geïnstalleerd, wek je groene stroom op. Zo verdien je de aanschaf vanzelf terug. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 5 en 9 jaar jaar, uitgaande van de huidige salderingsregeling die recentelijk is verlengd en loopt tot 1 januari 2025. Op het zonnepanelensysteem zit een installatiegarantie van 10 jaar, een vermogensgarantie van 25 jaar en een productgarantie van 10 jaar.
Let op!
Door de crisis op de energiemarkt, is de afgelopen paar jaar de vraag naar zonnepanelen enorm gestegen.
De markt kampte met materiaaltekorten, transportproblemen en een tekort aan installateurs waardoor de wachttijden zijn opgelopen.
Inmiddels is de leverbaarheid van de materialen weer op peil. Echter, door de grote vraag naar zonnepanelen en de beperkte installatiecapaciteit, kunnen wij momenteel nog geen nieuwe ronde van de Collectieve Inkoop Zonnepanelen organiseren. Wel kunnen wij je op de hoogte houden van een nieuwe actie. Vul je gegevens in en wij geven je een seintje zodra we weer starten!
Houd mij op de hoogte
Laat je gegevens achter en wij informeren je wanneer een nieuwe ronde van de Collectieve Inkoop Zonnepanelen start.
Houd mij op de hoogte