Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackCollectieve Inkoop Zonne...

Het aanbod: wat kun je verwachten?

De leverancier die voor de scherpste prijs hoge kwaliteit zonnepanelen kan leveren, wint de onderhandeling. Hierna ontvang je je persoonlijk aanbod. Dit aanbod is compleet: zonnepanelen incl. installatie, monitoringsysteem & goede garantie.

zonnepanelen

De zonnepanelen

Na de veiling ontvang je per e-mail een persoonlijk aanbod. Hierin staat welk merk zonnepanelen je krijgt. Je kunt kiezen voor een zonnepanelensysteem met 4 t/m 40 panelen. Het systeem is standaard serieel geschakeld, dat is in veel gevallen het meest rendabel. De zonnepanelen voldoen minimaal aan de volgende eisen:

  • Kleur: Monokristallijn (zwart)
  • Vermogen: minimaal 410 Wattpiek
  • CE-keurmerk
  • TÜV-keurmerk of soortgelijk
  • Formaat: ongeveer 105 x 170 cm

Welke merken? 

Onze leveranciers bieden enkel zonnepanelen van bekende A-merken, zoals Suntech, Longi Solar, Jinko Solar, TW Solar en DMEGC Solar.

Het standaardsysteem bestaat uit zwarte zonnepanelen (monokristallijn) met een vermogen van minimaal 410 Wattpiek. Naast het standaard aanbod kun je ook kiezen voor panelen met een hoger vermogen oplopend tot 445 Wattpiek, afhankelijk van de leverancier. Mocht je een hoger Wattpiek wensen, vraag dan je leverancier naar de mogelijkheden.

Wil je meer dan 40 panelen op je dak? Bespreek dit dan met de leverancier als je het persoonlijke aanbod hebt geaccepteerd. 

Serieel of parallel systeem

Standaard bieden wij een serieel geschakeld systeem aan in ons aanbod. Wil je een parallel geschakeld systeem of heb je schaduw op het dak? De leverancier controleert tijdens de schouw of een parallel geschakeld systeem (bijvoorbeeld van Enphase) een goede optie is en adviseert je hierover. Hiervoor geldt een meerprijs. Serie geschakelde systemen zijn vaak van Growatt of Goodwe.
Meer informatie over het verschil tussen serieel of parallel geschakelde zonnepanelen lees je hier.

twee mannen bij een omvormer

Installatie van de zonnepanelen

Een gecertificeerde installateur installeert het zonnepanelensysteem en sluit de zonnepanelen aan in de meterkast. Zo nodig legt hij daar ook een extra groep aan. 

Monitoringsysteem

Bij je persoonlijke aanbod hoort ook een monitoringsysteem, dat door de leverancier wordt geïnstalleerd. Hiermee kun je via smartphone, tablet of computer volgen hoeveel stroom je zonnepanelen opwekken.

Garantie op de zonnepanelen

Alle leveranciers die meedoen aan de Collectieve Inkoop Zonnepanelen bieden dezelfde minimale garanties. Zo ben je verzekerd van een goede garantie op het zonnepanelensysteem. De volgende garantievoorwaarden zijn minimaal inbegrepen: 

Installatiegarantie van 10 jaar

De installatiegarantie garandeert de werking van systeemonderdelen. Blijkt een zonnepaneel bijvoorbeeld niet goed aangesloten, dan valt dit onder de installatiegarantie. De leverancier komt het probleem verhelpen.

Productgarantie van 10 jaar

Op alle systeemonderdelen, zoals de zonnepanelen en de omvormer, zit een productgarantie van minimaal 10 jaar. Als een zonnepaneel bijvoorbeeld niet goed werkt, wordt deze vervangen door hetzelfde of minimaal een gelijkwaardig product.

Vermogensgarantie van 25 jaar

Ook op het vermogen van het zonnepanelensysteem zit garantie. Het vermogen van zonnepanelen neemt in de loop der jaren enigszins af. De vermogensgarantie geeft je de zekerheid dat de panelen na 10 jaar in ieder geval nog 90 % van het oorspronkelijke vermogen hebben en de 15 daaropvolgende jaren nog 80 %. Daalt het vermogen harder, dan worden de materialen vervangen of word je gecompenseerd voor de verloren stroom.

Kwaliteit en controle

Om je te verzekeren van een goede kwaliteit van het zonnepanelensysteem, stellen we eisen aan de gebruikte materialen en de installatie. Een onafhankelijke organisatie voert steekproefgewijs controles uit. Hierbij kijken ze naar de veiligheidsmaatregelen die zijn genomen tijdens installatie, de bouwkundige aspecten en de prestatie van het systeem.

Doe ook mee met de Collectieve Inkoop Zonnepanelen!

Doe ook mee met het grootste collectief van Nederland en profiteer ook van een flinke korting! Inschrijven is gratis en vrijblijvend. Ook als je geen lid bent, kun je meedoen; bij deelname krijg je namelijk een jaar lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis cadeau!  

Deze ronde hebben we een korting van 28%* op de gemiddelde marktprijs verkregen tijdens de onderhandeling met de leveranciers. Voor een gemiddelde woning (8-14 panelen) kan dat al tussen de € 1.100,- en € 2.000,- schelen op een compleet zonnepanelen systeem.

*bron: Milieu Centraal, kortingspercentage is t.o.v de gemiddelde marktprijzen van Milieu Centraal voor een gemiddeld systeem van 8-14 panelen 

Inschrijven

Bij inschrijving stellen we een aantal vragen over je dak, zodat de leverancier je na de onderhandeling een passend aanbod kan doen. Deze gegevens kun je na ontvangst van het aanbod nog wijzigen.

Inschrijven

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen

Tags

BesparenHuiseigenaarVerduurzamenVerduurzamen-Zonne-energie

Meer over zonne-energie

Kosten en opbrengst zonnepanelenZelf opgewekte stroom gebruikenZonnepanelen en btw

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube