Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackCollectieve Inkoop Energ...

Fabels over overstappen van energieleverancier

Overstappen naar een andere energieleverancier wordt door veel consumenten nog altijd als lastig en tijdrovend gezien. Er zijn dan ook nogal wat vooroordelen over overstappen. Hier zetten we vijf fabels voor je op een rij.

1. 'Overstappen is gedoe'

Een nieuwe energieleverancier kiezen hoeft helemaal niet lang te duren. Een overstap is vaak binnen een kwartier geregeld. Natuurlijk is het wel meer werk dan blijven bij je huidige energieleverancier, maar het kan je een mooie besparing opleveren.

2. 'Ik ben al heel lang klant, dus heb een scherp tarief' 

Helaas word je niet beloond naarmate je langer klant bent bij een energieleverancier. Leveranciers bieden nieuwe klanten aantrekkelijke welkomsttarieven, kortingen en cadeaus. De trouwe klanten betalen hier in feite voor. Als je niets doet, kom je automatisch op een duurder tarief. Het beste is om elke keer wanneer je energiecontract afloopt, goed te kijken naar de aanbiedingen op dat moment bij jouw eigen en andere leveranciers.

3. Als ik overstap, kan ik tijdelijk afgesloten worden van energie

Bij een overstap naar een nieuwe energieleverancier zorgt de nieuwe leverancier ervoor dat je huidige contract wordt opgezegd en dat het nieuwe contract start. Anders dan men vaak denkt, levert een energieleverancier dus niet de stroom en gas naar je huis. Dat doet de netbeheerder. Je komt bij een overstap dus nooit zonder stroom of gas te zitten. Het is enkel een administratieve handeling.

4. 'Overstappen zorgt voor onverwachte extra kosten' 

Overstappen kost je niets, het levert je alleen geld op. Zodra je overstapt ontvang je van je huidige leverancier een eindrekening voor wat je hebt verbruikt. Dit wordt verrekend met de maandelijkse termijnbedragen die je betaalt. Wel moet je zorgen dat je huidige contract is afgelopen voordat het nieuwe contract start. Anders moet je een opzegvergoeding betalen. De einddatum van je huidige contract geef je door aan je nieuwe energieleverancier. Zo weten zij wanneer zij je nieuwe contract in moeten laten gaan. De einddatum van je huidige contract vind je in de contractbevestiging of de online klantomgeving van je huidige leverancier.

5. 'Energie vergelijken kost veel tijd' 

Via onze Collectieve Inkoop Energie ontvang je een persoonlijk aanbod met de beste deal voor gas en groene stroom. Omdat er veel mensen meedoen, kunnen wij een scherpe prijs en goede voorwaarden bedingen. Je beslist zelf of je het aanbod accepteert. Liever zelf energiecontracten vergelijken? Bekijk onze Energievergelijker en vind het voordeligste contract voor jouw situatie.

Veelgestelde vragen

Tags

VerduurzamenVerduurzamen-Energieprijzen

Meer over de Collectieve Inkoop Energie

Vrijblijvend inschrijvenErvaringen van overstappersVeelgestelde vragen

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube