Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackJuridisch advies

'Een contract is de basis bij het kopen van een huis'

Om een woning te kunnen kopen of te laten bouwen moet alles duidelijk worden vastgelegd in een contract. Het resultaat zijn vaak juridische teksten.

Laila Alkadiri

Om hier begrijpelijke taal van te maken of om uitleg te geven, kan je een beroep doen op de juristen en advocaten van Vereniging Eigen Huis. Laila Alkadiri legt uit. 

Risico’s beperken en belangen borgen

Voorafgaand aan de contractbespreking neemt de jurist/advocaat alle ingestuurde stukken door. Bij de beoordeling wordt gekeken of de bepalingen uit het contract nadelig zijn voor het lid en in hoeverre de bepalingen aangepast dienen te worden om de belangen/rechten van het lid beter te waarborgen. Indien er bepalingen aangepast dienen te worden, zal de jurist tevens de juiste formulering adviseren om risico’s zoveel mogelijk te voorkomen en beperken.

Controle op algemene voorwaarden

Naast het contract zullen de algemene voorwaarden die van toepassing zijn verklaard op het contract tevens worden beoordeeld. Bij tegenstrijdigheden of juridisch incorrecte bepalingen, zal het advies worden gegeven de algemene voorwaarden te wijzigen. Indien er sprake is van consumentonvriendelijke voorwaarden zal het advies worden gegeven andere voorwaarden van toepassing te verklaren die de belangen van het lid beter waarborgen.

Nog openstaande vragen? Neem contact op voor verduidelijking

Tijdens de bespreking wordt stapsgewijs het contract doorgenomen waarbij het lid de mogelijkheid krijgt tussentijds vragen te stellen. Tot slot zal de jurist na de bespreking een eindoordeel geven over het contract en in grote lijnen aangeven wat de belangrijkste punten zijn die gewijzigd dienen te worden. Er zullen ook tips worden gegeven over hoe te onderhandelen met de contractpartij over de aanpassingen. Indien er na de bespreking nog vervolgvragen zijn na bijvoorbeeld de terugkoppeling van de wederpartij kan het lid te allen tijde contact opnemen met de behandelaar.

Over jurist Laila Alkadiri

Laila is na het behalen van haar Master aan de Universiteit van Tilburg in dienst getreden bij Vereniging Eigen Huis als jurist op het gebied van bouwrecht, contractenrecht en VvE-recht. Sinds kort maakt ze onderdeel uit van Eigen Huis Advocaten waarbij ze de leden adviseert en bijstaat in voornamelijk geschillen op het gebied van bouwrecht. Ze adviseert de leden van Vereniging Eigen Huis ook tijdens de aankoop van nieuwbouw en kavelbouw via de contractbeoordelingen.

Uiteindelijk zijn wij er voor om in begrijpelijke taal juridische jargon over te brengen aan onze leden en ze bij te staan in juridische conflicten of bij de aankoop van vastgoed.

Laila Alkadiri
Laila AlkadiriJurist bij Vereniging Eigen Huis

Doe je voordeel met deze diensten

Krijg zekerheid over je koopcontract, laat het beoordelen door een van onze juridische experts.

 • Koopcontractbeoordeling bestaande bouw

  Laat je contract beoordelen door een jurist. Krijg duidelijkheid over jouw rechten en plichten.

  Naar de beoordeling
 • Koopcontractbeoordeling nieuwbouw

  Nieuwbouwhuis of een stuk grond kopen? Weet wat jouw rechten en plichten zijn.

  Krijg zekerheid
 • Tags

  JuridischKopen

  Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

  Direct naar

  OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

  Magazine

  Magazine
  PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
  facebookinstagramlinkedintwitteryoutube