Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackBouwtechnische keuring

Wat is een Bouwtechnische keuring?

Met de Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis krijg je meer inzicht in de staat van een woning. Lees meer over onze werkwijze.

Stap 1: Bouwtechnische keuring boeken

 • Spreek samen met de verkopende partij een datum en tijd af (op werkdagen). Het is belangrijk dat zowel jij als de verkopende partij aanwezig is, zodat er toegang is tot de woning. 
 • Achterhaal wat de precieze inhoud van de woning en eventuele bijgebouwen is en geef het aantal m3 tijdens het online boeken van de keuring door; de inhoud bepaalt de prijs van de Bouwtechnische keuring. Deze informatie vind je bijvoorbeeld op Funda. 
 • Boek de Bouwtechnische keuring. Direct na het boeken ontvang je een e-mail met een afspraakbevestiging.
Boek de Bouwtechnische keuring

Stap 2: de Bouwtechnische keuring

 • Op de afgesproken dag en tijd ontmoet je de bouwkundige* buiten voor de woning.
 • Geef eventuele punten door waar de bouwkundige tijdens de keuring extra op moet letten.
 • De bouwkundige inspecteert visueel de bouwkundige staat van de woning. Meestal eerst binnen, van boven naar beneden en daarna buiten.
 • Bij een appartement keurt de bouwkundige in principe alleen het privé-gedeelte. Eventueel beoordeelt de bouwkundige wel de gemeenschappelijke ruimten die vanuit het appartement zichtbaar zijn.
 • De bouwkundige verschuift geen meubels en voert geen hak- of breekwerk uit, zodat de eigenaar van de woning geen schade ondervindt.
 • Tijdens de keuring maakt de bouwkundige gebruik van verschillende hulpmiddelen en gereedschap. Zo heeft hij, voor het beoordelen van een dak, een ladder van 3,2 meter. Zijn vochtmeter gebruikt hij wanneer er een aanleiding is voor vochtproblemen (zichtbare sporen van vocht) en om deze dan te kunnen signaleren. Met een spiegeltje kan hij bijvoorbeeld de onderzijde van deuren of de bovenzijde van een dakkapel bekijken. Wat de kruipruimte betreft, de bouwkundige beoordeelt deze ruimte wanneer mogelijk in ieder geval in de nabijheid van de vloeropening.    
 • Direct na de keuring geeft de bouwkundige een korte toelichting op zijn bevindingen en de gevonden gebreken.
 • Teken na de keuring bij de bouwkundige voor de betaling via een eenmalige incasso.

Stap 3: bouwkundig rapport

 • Na de Bouwtechnische keuring stelt de bouwkundige een uitgebreid rapport op met daarin zijn bevindingen, de gevonden gebreken en de herstelkosten.
 • Je ontvangt het rapport binnen 48 uur (zon- en feestdagen uitgezonderd) per e-mail. Vragen over het rapport? Bel tijdens kantooruren (033) 450 77 50.
 • Wil je het rapport op de dag van de keuring zelf ontvangen? Bel ons voor het maken van een keuringsafspraak, dan bekijken we de mogelijkheden voor een spoedrapport (meerprijs €36). 

Afspraak wijzigen of annuleren

Om de afspraak voor de Bouwtechnische keuring te wijzigen, kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via (033) 450 77 50. Wil je de afspraak annuleren? Tot 24 uur voorafgaand aan de Bouwtechnische keuring kan dit kosteloos door in te loggen op je Mijn Eigen Huis-account (onder 'Mijn keuringen'). De afspraak binnen 24 uur voorafgaand aan de keuring annuleren? Bel tijdens kantooruren (033) 450 77 50.

Voorwaarden

Wanneer je een keuring boekt, leidt Vereniging Eigen Huis jouw boeking door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt een keuringsopdracht tot stand tussen jou en een van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. Je verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor jou uit te voeren. De zelfstandig bouwkundigen zijn persoonlijk gecertificeerd. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.

Op de keuring en de bemiddeling van de keuring zijn algemene voorwaarden van toepassing:

Algemene voorwaarden Bouwtechnische dienstverlening (pdf)

Algemene voorwaarden Bemiddeling Bouwtechnische dienstverlening (pdf)

*De keuringen worden bemiddeld door Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis en uitgevoerd door de bij haar aangesloten zelfstandige bouwkundigen.

Boek nu jouw keuring

Voorkom verrassingen. Met de Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis heb je meer inzicht over de staat van een woning. Al vanaf € 375.

Keuring boeken
man in kruipruimte maakt foto's

Tags

KopenKopen-Bestaande bouwKopen-NieuwbouwKopen-Zelfbouw

Deel deze pagina

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • mail
 • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube