Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackOpleveringskeuring

Wat is een Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwhuis binnenkort opgeleverd? Met de Opleveringskeuring van Vereniging Eigen Huis krijg je direct inzicht in de gevonden bouwkundige gebreken.

mensen overleggen op grond achtertuinen nieuwbouwwijk

Stap 1: Opleveringskeuring boeken

 • Boek de Opleveringskeuring op de datum en tijd van de oplevering zoals vermeld in de uitnodiging voor de officiële oplevering die je hebt ontvangen van de projectontwikkelaar/bouwer.
 • Let op: boek geen Opleveringskeuring voor een eventuele vooroplevering. Teken dan ook nog niets en neem geen sleutel in ontvangst. Alleen de officiële oplevering is het wettelijke moment waarop je de woning accepteert en je de eigenaar wordt.
 • Boek de Opleveringskeuring. Direct na het boeken ontvang je een e-mail met een afspraakbevestiging.

Stap 2: informatie verzamelen

Verzamel voorafgaand aan de Opleveringskeuring eventueel stukken wanneer de bouwer volgens jou is afgeweken van wat er is overeengekomen. Neem indien nodig de stukken mee ter ondersteuning hiervan, zoals bouwtekeningen of meer- en minderwerklijsten. Maak eventueel een lijstje van aandachtspunten.

Stap 3: De Opleveringskeuring

 • Je ontmoet de bouwkundige voor de woning.
 • De bouwkundige, de opleveraar en jij controleren de woning visueel op gebreken, meestal van boven naar beneden en eerst binnen, daarna buiten. Informeer de bouwkundige als het meerwerk niet volgens afspraak is uitgevoerd.
 • Bij een appartement keurt de bouwkundige in principe alleen het privégedeelte.
 • Tijdens de rondgang kun je al jouw vragen stellen.
 • Je krijgt uitleg over het in gebruik nemen van de woning en installaties.
 • De bouwkundige noteert per ruimte de eventuele gebreken.
 • De opleveraar noteert in een zogeheten proces-verbaal van oplevering de gevonden gebreken. Jij controleert dit document samen met de bouwkundige voordat je het tekent voor akkoord. De bouwkundige adviseert je over de stappen na de Opleveringskeuring.
 • De kosten van de Opleveringskeuring betaal je eenvoudig via een eenmalige incasso die je na afloop van de keuring tekent.

Stap 4: Bouwkundig rapport

Binnen een dag na de Opleveringskeuring ontvang je per e-mail het rapport met de bevindingen van de bouwkundige.

Afspraak wijzigen of annuleren

Om de afspraak voor de Opleveringskeuring te wijzigen, kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via (033) 450 77 50.

Wil je de afspraak annuleren? Tot 24 uur voorafgaand aan de Opleveringskeuring kan dit kosteloos door in te loggen op je Mijn Eigen Huis-account (onder 'Mijn keuringen'). Wil je de afspraak binnen 24 uur voorafgaand aan de keuring annuleren? Bel ons dan tijdens kantooruren via (033) 450 77 50.

Voorwaarden

Wanneer je een keuring boekt, leidt Vereniging Eigen Huis jouw boeking door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt een keuringsopdracht tot stand tussen jou en een van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. Jij verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor jou uit te voeren. De zelfstandig bouwkundigen zijn persoonlijk gecertificeerd. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.

Op de keuring en de bemiddeling van de keuring zijn algemene voorwaarden van toepassing:

Algemene voorwaarden Bouwtechnische dienstverlening (pdf)

Algemene voorwaarden Bemiddeling Bouwtechnische dienstverlening (pdf)

Tags

KopenKopen-BouwperiodeKopen-NieuwbouwKopen-Oplevering

Bekijk ook:

Boek een opleveringskeuringEigen Huis Hypotheekadvies

Deel deze pagina

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • mail
 • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube