Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackDiensten wonen en onderh...

Uit elkaar gaan

Gaan jij en je partner uit elkaar? Bij een scheiding moet je veel regelen. 'Wat wordt mijn toekomstige financiële situatie? Waar moet ik van rondkomen? Kan ik mijn woonlasten betalen?' Wij helpen je op weg met onze betaalde berekentool.

Bereken je scheiding
vrouw zit tegen de vensterbank met papierwerk

Bereken je scheiding

Website image

Bereken je scheiding met deze tool

Heb jij vragen als: 'Hoeveel is de partneralimentatie of kinderalimentatie volgens de officiële normen? Hoe verdelen we het vermogen?' Met deze online tool krijg je meer inzicht in je eigen situatie.

Bereken je scheiding

* Let op: dit is een betaalde online tool

Financieel inzicht

Onze tool is ontworpen om de financiële gevolgen van je scheiding inzichtelijk te maken op een eenvoudige en begrijpelijke manier. Met behulp van duidelijke instructies begeleidt de tool je stap voor stap door het proces. Je voert de benodigde informatie in, zoals gezamenlijke bezittingen, schulden, inkomen en andere relevante gegevens. Vervolgens genereert de tool een overzichtelijke rapportage met de financiële consequenties van de scheiding. Denk hierbij aan:

- De partner- en kinderalimentatie
- Gevolgen van het ouderschapsplan
- Of de woonwensen betaalbaar zijn
- De verdeling van de bezittingen en schulden
- Waar jij en je partner na de scheiding van moeten leven.

Dit zijn de kosten

Voor het aanmaken van een dossier betaal je eenmalig €99,-. Voor dat bedrag kun je onbeperkt berekeningen maken en kun je je toekomstige ex-partner mee laten kijken. Tevens kun je de hypotheekadviseurs of advocaten het rapport tonen dat uit de berekentool komt.

Wil je hulp van een van onze hypotheekadviseurs? Dat kan. De hypotheekadviseur neemt je mee in het proces en regelt de hypotheekaanpassingen of helpt mee met het regelen van de toekomstige woning. De kosten hiervoor zijn €405,-. Voor de hypotheekaanpassing of een nieuw hypotheek gelden de tarieven van Vereniging Eigen Huis. Bij het regelen van de hypotheek door onze hypotheekadviseur ontvang je de eenmalige kosten van de berekentool á €99,- retour.

Website image

“Je hebt al hartstikke veel aan je hoofd. Wie de tool gebruikt, is een betere gesprekspartner voor advocaten, mediators of andere adviseurs die later in het proces een rol spelen."

- Clasien Ouderdorp, Financieel specialist

Lees verder
man met laptop

Ondersteuning van een hypotheekadviseur

Als aanvullende optie bieden we de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen van onze hypotheekadviseurs, ook bij het invullen van de tool. Onze hypotheekadviseurs hebben de expertise op het gebied van hypotheekvraagstukken gerelateerd aan een scheiding en kunnen je helpen bij het interpreteren van de berekeningen en het maken van de juiste keuzes. Daarnaast adviseren onze hypotheekadviseurs je over bijvoorbeeld het verdelen van de woning, de gevolgen van alimentatie voor je hypotheek en het aanpassen van je hypotheek als gevolg van de scheiding.

Plan een afspraak

Juridische afhandeling door Uitelkaar

Vereniging Eigen Huis werkt voor de juridische afhandeling samen met Uitelkaar.nl. Deze partij neemt het voortouw in Nederland om het scheidingsproces toegankelijker te maken. Dat doen zij door een online omgeving te bieden waarin je zelf je scheidingsafspraken kunt maken met je (ex-)partner. Gewoon in je eigen woorden, zonder ingewikkelde juridische termen, tegen lage kosten met je persoonlijke casemanager.

Meer info over uitelkaar.nl

Ik ben toch op zoek naar een mediator

Wil je naast het gebruik maken van de tool via berekenjescheiding.nl toch hulp van een mediator? Als je er samen niet goed uitkomt of jullie bijvoorbeeld allebei in de huidige woning willen blijven wonen, dan kan het goed zijn om hierbij begeleid te worden. De hypotheekadviseurs van Vereniging Eigen Huis bieden je hulp. 

Plan een telefonische afspraak

Veelgestelde vragen

Lees meer over scheiden

Scheiden met een hypotheekUit elkaar: tips voor samenwonersBelastingtips bij scheiden

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube