E-books en checklists

Handige downloads voor het kopen van een huis

E-books

Wil je weten hoe je de financiering moet regelen? Of ben je op zoek naar meer informatie over het kopen van een appartement? We hebben e-books die je helpen bij iedere stap in het koopproces. 

E-book Budgetteren

Ben je van plan om een woning te kopen? Dan is het handig om te weten wat je budget is. In ons e-book helpen wij je bij het bepalen van het budget.

E-book Financieren

In dit e-book leggen we uit welke hypotheekvormen er zijn en wat er bij een hypotheekaanvraag komt kijken.

E-book bieden, onderhandelen & kopen

Van plan te bieden op een huis? Dan wil je weten wat het huis écht waard is en hoe je slim kunt onderhandelen. In ons handige e-books helpen we je bij het onderhandelingsspel.

E-book Appartement kopen

Ben je van plan om een appartement te kopen? Dat gaat iets anders in zijn werk dan het kopen van een huis.

E-book Bouwkundige keuring

Met een bouwkundige keuring heb je meer zekerheid over de staat van het huis dat je wilt kopen. In ons e-book lees je alles over een bouwkundige keuring.

E-book Bezichtigen

In ons e-book staat alles waar je aan moet denken bij de bezichtiging. Zo ga je goed voorbereid op pad bij het bezichtigen van je potentiële nieuwe huis.

E-book Kopen

Wil je een bestaand huis kopen? Dan is het onder andere handig te weten wat jouw budget is, wat je kunt bieden en wat de onderzoeksplicht inhoudt.

Checklist bezichtiging en model koopovereenkomst

Ga je een huis bezichtigen? Met de checklist bezichtiging weet je welke vragen echt belangrijk zijn om te stellen. Ben je verder met de koop van een woning en is jouw bod geaccepteerd? Dan volgt de koopovereenkomst. Wij hebben een model koopcontract voor een eengezinswoning en appartement.

Checklist bezichtigen

Ga je een huis bezichtigen? Met deze checklist weet je welke vragen je moet stellen en waar je op moet letten. Ga goed voorbereid op pad.

Model koopovereenkomst

Ben je eruit met de verkoper? Gebruik ons model koopovereenkomst voor een eengezinswoning of een appartement.

Woningscans: veel voorkomende bouwkundige problemen

Heb je een woning op het oog uit bijvoorbeeld 1960? Dan is het handig om te weten op welke bouwkundige problemen je moet letten. Wij hebben veelvoorkomende bouwkundige problemen alvast op een rij gezet.

Woningscan bouwperiode voor 1920

Bij woningen in deze bouwperiode zien we vaak slecht metselwerk. Op welke andere bouwkundige problemen moet je nog meer letten? Check de top-10.

Woningscan bouwperiode 1920 tot 1945

Een probleem bij een huis uit deze periode kan zijn de slechte elektrische bedrading. In deze woningscan een top-10 van veel voorkomende bouwkundige gebreken. 

Woningscan bouwperiode 1945 tot 1960

In woningen uit deze bouwperiode zit vaak asbest. Op welke andere bouwkundige problemen moet je nog meer letten? Lees de top 10 met veel voorkomende gebreken. 

Woningscan bouwperiode 1960 tot 1980

Houtrot komt in deze bouwperiode veel voor. In deze woningscan vind je een top-10 van gebreken die veel voorkomen bij een woning gebouwd in deze periode.

Woningscan bouwperiode 1980 tot 1990

In deze periode kan het voegwerk verweerd zijn. Op welke andere bouwkundige problemen moet je nog meer letten? Lees de top 10 met veel voorkomende gebreken.

Woningscan bouwperiode 1990 - 2005

Bij een woning uit 1990 - 2005 kan de dakbedekking slecht zijn. Er zijn nog andere problemen waar je op moet letten. Check de top-10.

Woningscan bouwperiode 2005 tot heden

Bij een woning uit 2005 of later kan de dakbedekking slecht aangebracht zijn. Er zijn nog andere problemen waar je op moet letten. Check de top-5.