Meldpunt oneerlijke biedingspraktijken

De huizenprijzen zijn de afgelopen tijd hard omhoog geschoten. Het grootste deel van de woningen wordt boven de vraagprijs en via een inschrijving verkocht. Dat betekent dat geïnteresseerde kopers de kans krijgen om binnen een bepaalde tijd ‘blind’ een bod uit te brengen. Zij weten dus niet welke andere biedingen er zijn en hoe groot hun eigen kans is op de woning.

Onlangs verschenen er berichten in de media over het gebrek aan transparantie in het biedingsproces en de rol die makelaars hier mogelijk in spelen. Zo lijkt het erop dat sommige aankoop- en verkoopmakelaars onderlinge afspraken maken over de verkoop van woningen. Vereniging Eigen Huis ontvangt hierover ook regelmatig signalen van mensen die op zoek zijn naar een woning. We willen graag weten hoe groot dit probleem is, daarom openen we dit meldpunt. Jouw ervaringen helpen ons om actie te kunnen ondernemen.

Heb je het gevoel benadeeld te zijn bij de koop of verkoop van je woning omdat de bieding niet eerlijk verliep? En denk je dat de makelaar hier een dubieuze rol in speelde? Dan horen we graag jouw verhaal.