Nieuwbouw: het fundament

Aflevering 1 van 'Huisbazen'

In deze eerste aflevering van Huisbazen bezoekt Bart Jan de twintigers Joost en Nina. Zij zoeken een nieuwbouwwoning. Geen probleem, zo lijkt het. Tot 2030 worden als het aan het kabinet ligt bijna 850 duizend huizen gebouwd. Daar moet toch wel iets voor Joost en Nina bijzitten? 

  


Externe inhoud

Om de inhoud van een externe partij te bekijken moet je eerst akkoord gaan met het plaatsen van alle cookies.

Ja, ik ga akkoord!

Zie voor meer informatie ons cookiebeleid en privacystatement.

Woningmarktprofessor Peter Boelhouwer heeft er een hard hoofd in. Toch weet hij hoe je je kansen vergroot als je een nieuwbouwwoning wil. En stel nou dat het lukt, dan weet jurist Corine Jansen wat je vervolgens te wachten staat. Is een nieuwbouwwoning toch te hoog gegrepen? Dan kun je altijd nog heel klein gaan wonen, vond Bart Jan uit. Zoals Bianca die onlangs haar Haagse woning verliet voor een tiny house in Haarlem.

Meer weten over hoe je een nieuwbouwwoning koopt? Lees dan ons uitgebreide stappenplan

Beluister meer afleveringen van Huisbazen

Aflevering 2

In deze aflevering maken we samen met rijksbouwmeester Floris Alkemade een rondrit door Nederland. We bezoeken plekken waar je misschien nu nog niet wilt wonen, maar op termijn juist wel. 
Beluister de aflevering

Aflevering 3

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht, maar wat nu? In deze aflevering lezen we de kleine lettertjes, leren onderhandelen en bekijken de meerwerkopties. Beluister de aflevering

Aflevering 4

In deze aflevering gaan we in gesprek met een architect, hoor je wat de oplevering oplevert. En je zou het bijna vergeten, wat te doen met de tuin? Lodewijk Hoekstra geeft een aantal tips.  Beluister de aflevering

Doe je voordeel met deze diensten