Kosten Hypotheekadvies van Vereniging Eigen Huis

Hypotheekadvies* van Vereniging Eigen Huis is onafhankelijk hypotheekadvies in jouw belang en zonder verrassingen achteraf. Kortom: de veiligste keuze. Wij vinden het belangrijk dat je vooraf exact weet wat het afsluiten van een hypotheek of een andere aanvullende dienst bij ons kost en wat je daarvoor van ons mag verwachten. Daarom werken wij met vaste tarieven.

Kom je voor de eerste keer bij ons op gesprek? Dan is dit gesprek bij ons altijd gratis.

Maak een afspraak 

Eerst weten hoeveel je maximaal kunt lenen en wat de bijbehorende maandlasten zijn? Bereken het snel en eenvoudig

Basiskosten compleet hypotheektraject (advies en bemiddeling)

DienstenPrijs*Toelichting
Aankoop eerste woning€ 2.069Dienstenwijzer
Aankoop volgende woning€ 2.269Dienstenwijzer
Oversluiten hypotheek € 2.169Dienstenwijzer
Verhogen bestaande hypotheek€ 2.069 

* Wij werken met een online inventarisatie en klantenportaal waarin je zelf de benodigde documenten kunt uploaden. Snel, eenvoudig en wanneer het jou uitkomt. Op de genoemde kosten (advies- en bemiddeling) kun je een totale korting van € 175 realiseren als jij en je partner hier volledig gebruik van maken. De hypotheekadviseur zal indien u hieraan voldaan heeft de korting van € 175 op bovengenoemde kosten in mindering brengen. Bekijk in deze video hoe wij werken.

NB. De kosten voor de aanvullende diensten, notaris, Nationale Hypotheek Garantie, taxatie en dergelijke zijn niet bij deze prijs inbegrepen.

Let op: De kosten van het hypotheekadvies zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting voor zover ze te maken hebben met de hypotheek zelf. Je kunt deze tarieven nog met zo’n 38% verlagen voor het werkelijke bedrag wat je betaalt. Bekijk welke kosten fiscaal aftrekbaar zijn.

Aanvullende diensten en kosten

 
Aanvullende dienstKosten
Wil je een hypotheek aanvragen zonder NHG (Nationale Hypotheek Garantie) en is de hypotheek hoger dan 65% van de marktwaarde? En/of heeft (één van) de aanvrager(s) geen dienstverband voor onbepaalde tijd?
 € 99 
Wil je de verzekeringen vanuit de risicoanalyse ook via ons afsluiten?
Kosten zijn ongeacht het aantal verzekeringen.
 € 149
Wil je een bestaande kapitaalverzekering meenemen naar een nieuwe hypotheek van Aegon (Fiscaal Geruisloos Voortzetten)?
 € 199
Wil je een bestaande kapitaalverzekering meenemen naar een nieuwe hypotheek (niet van Aegon)?
 € 249
Bij zelfbouw.
 € 149
Hebben jij en je partner een afwijkend eigenwoningverleden waardoor een analyse samenvoegen eigenwoningverleden noodzakelijk is?
 € 149
Valt je hypotheekaanvraag buiten het standaardacceptatiebeleid waardoor een explain- en/of beheerstoetsing noodzakelijk is?
 € 149
Ben je ondernemer of zzp'er?
 € 99

  Overige diensten en adviezen

  DienstenPrijsToelichting
  Alleen hypotheekadvies bij aankoop eerste woning€ 1.424*Dienstenwijzer
  Alleen hypotheekadvies bij aankoop volgende woning € 1.624*Dienstenwijzer
  Alleen hypotheekadvies bij oversluiten hypotheek€ 1.524*Dienstenwijzer
  Second Opinion€ 970*Dienstenwijzer
  Hypotheekadvies bij een familiehypotheek€ 1.424*Dienstenwijzer
  Advies wijzigen huidige hypotheek
  € 1.424*Dienstenwijzer
  Advies per uur € 125n.v.t.

  *  Wij werken met een online inventarisatie en klantenportaal waarin je zelf de benodigde documenten kunt uploaden. Snel, eenvoudig en wanneer het jou uitkomt. Op de genoemde kosten (advies- en bemiddeling) kun je een totale korting van € 175 realiseren als jij en je partner hier volledig gebruik van maken. De hypotheekadviseur zal indien je hieraan voldaan hebt de korting van € 175 op bovengenoemde kosten in mindering brengen. Mocht dit niet zo zijn, dan maakt de hypotheekadviseur afspraken met je over de prijs. Bekijk in deze video hoe wij werken.

  NB. De kosten voor de aanvullende dienstverlening, notaris, Nationale Hypotheek Garantie, taxatie en dergelijke zijn niet bij deze prijs inbegrepen.

  Dienstverleningsdocumenten Hypotheekadvies van Vereniging Eigen Huis

  De dienstverleningsdocumenten gaan uit van de gemiddelde kosten van de  verschillende diensten van Hypotheekadvies van Vereniging Eigen Huis.

  Wij vinden het wettelijk verplichte dienstverleningsdocument op dit moment ontoereikend. Daarom vind je op deze pagina uitgebreide informatie over onze dienstverlening en de daarbij behorende specifieke kosten.

  Meer informatie

  *De hypotheekadviezen worden verzorgd door Eigen Huis Geldzaken B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis, en aangesloten organisaties.