Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackHome
Kennisbank

Kan ik bij een verhuizing mijn energiecontract beëindigen?

Dat hangt ervan af of je een contract hebt met of zonder einddatum.

Contract zonder einddatum

Dit is een contract voor onbepaalde tijd. Zo'n contract is per maand opzegbaar.

Contract met einddatum

Dit is een contract voor bepaalde tijd. In dat geval moet de afgesproken periode worden volgemaakt. Wil je opzeggen vóór de einddatum, dan ben je de energieleverancier een  verschuldigd. Bij verhuizing geldt dit normaal gesproken ook. De Algemene Voorwaarden voor de Levering van Elektriciteit en Gas aan kleinverbruikers, die vrijwel alle leveranciers hanteren, regelen namelijk expliciet dat de leveringsovereenkomst bij verhuizing wordt voortgezet. Alleen als voortzetting van de overeenkomst niet mogelijk is op het nieuwe adres, bijvoorbeeld omdat er geen gasaansluiting op het nieuwe adres is, hoef je meestal geen vergoeding te betalen als het contract voortijdig eindigt.

De hoogte van de opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd van het contract.

Aandachtspunten

  • Heb je tijdelijk twee aansluitingen? In de Algemene voorwaarden voor de levering van elektriciteit en gas aan kleinverbruikers is het volgende geregeld: de leverancier levert voor beide woningen tegen de voor de oude woning afgesproken voorwaarden elektriciteit en/of gas, tenzij van hem redelijkerwijs niet verwacht kan worden dat hij dit voor de oude woning nog doet.

Hoe nu verder

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube