Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackHome
Kennisbank

Wat kan ik doen tegen overlast van ratten?

Ratten kunnen ziektes verspreiden en schade veroorzaken. Bestrijden en vooral ook het wegnemen van de oorzaak of mogelijke oorzaken is daarom belangrijk. Om de mogelijke oorzaken te achterhalen en de ratten te bestrijden is vaak hulp van een professionele bestrijder nodig. Neem contact op met de gemeente om de overlast te melden en hulp bij de bestrijding te vragen.


Wat kan ik zelf doen?
Neem gezamenlijk actie met buren die overlast ervaren. Zorg onder andere dat ratten het huis niet (meer) kunnen binnenkomen via bijvoorbeeld gaten in de gevel of het riool. Daarnaast is het belangrijk dat de ratten geen toegang (meer) hebben tot voedsel door afval in containers op te bergen, voer voor huisdieren in de tuin af te sluiten en afgevallen vruchten van fruitbomen op te ruimen. Kijk op de website van het Kennis- en adviescentrum dierplagen voor meer tips over preventieve maatregelen en het plaatsen van klemmen.  


Wat doet de gemeente?
Vanwege het volksgezondheidsbelang zullen gemeenten meestal zelf ook (moeten) optreden tegen rattenoverlast. Gemeenten maken hiervoor vaak gebruik van eigen of ingehuurde bestrijders. Daarnaast kan de gemeente optreden tegen eigenaars van woningen of gebouwen die ernstige overlast veroorzaken.

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Eigen Huis Magazine

Eigen Huis Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube