Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackHome
Kennisbank

Welke financieringen kan ik sluiten via het Nationaal Restauratiefonds voor monumenten?

Het Nationaal Restauratiefonds biedt diverse leningen voor restauratie-, onderhouds- of herstelwerkzaamheden aan voor monumenten.

Restauratiefonds-hypotheek

Een lening die op annuïtaire wijze wordt afgelost met een lage rente. De hoogte van de lening is afhankelijk van de onderhoudskosten van de restauratie, verminderd met eventuele subsidies en verzekeringsuitkeringen. De hypotheek heeft een looptijd van maximaal 30 jaar.

Restauratiefondsplus-hypotheek

Een lening met een lage rente voor grootschalige restauraties van rijksmonumenten. Het minimale leningsbedrag is € 300.000. De hypotheek heeft een looptijd van maximaal 30 jaar.

Monumenten-hypotheek 

Een hypotheek met een marktconforme rente voor de financiering van de restauratie, maar ook als aanvullende- of aankoopfinanciering.

Verduurzamen via regionale monumentenfondsen

Een laagrentende lening voor energiebesparende maatregelen via bijvoorbeeld Gelders MonumentenfondsDrents Monumentenfonds en het Utrechtse Restauratiefonds.

Duurzame Monumenten-Lening

Een laagrentende lening die wordt verstrekt aan eigenaar-bewoners en VvE’s voor energiebesparende maatregelen in of aan een rijksmonumentale woning of appartement. Eigenaar: minimaal € 2.500 en maximaal € 100.000, VvE: minimaal € 25.000 en maximaal € 300.000 (inclusief lening van het Restauratiefonds voor restauratie). Maximaal € 25.000 per appartementsrecht. Zie maatregelenlijst.

 

Duurzame Monumentenplus-Lening

Een laagrentende lening die wordt verstrekt aan eigenaar-bewoners en VvE’s voor energiebesparende maatregelen in of aan een rijksmonumentale woning of appartement. Hoogte van de lening: minimaal € 100.000 en maximaal € 1.000.000. Er zijn daarnaast maximale bedragen ingesteld voor het financieren van zonnepanelen en van asbestsanering. zie de maatregelenlijst

Aandachtspunten

  • Elk product heeft zijn eigen voorwaarden, rente en rentevastperiode.

Hoe nu verder

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube