Stel op een tablet

Mediation

Hulp bij (echt)scheiding

Gaan jij en je partner uit elkaar, dan moet er veel geregeld worden. Vooral als je samen een woning bezit. Als lid van Vereniging Eigen Huis kun je met korting hulp krijgen van een mediator. Tijdens een telefonische afspraak bekijken we eerst samen welke hulp je precies nodig hebt. 

Plan een afspraak

  • Onafhankelijke en deskundige hulp bij een scheiding
  • Inzicht in jullie financiële mogelijkheden
  • Nauwe samenwerking met een hypotheekadviseur
  • Geen verrassingen achteraf

Wat kan een mediator voor je doen?

Een mediator biedt onafhankelijke en deskundige hulp bij een (echt)scheiding. Of je nu in loondienst bent of ondernemer, kinderen hebt of niet, getrouwd bent of samenwonend. Tijdens bemiddelingsgesprekken (mediation) maken jij en je (ex)partner samen afspraken over de scheiding en de periode daarna. Deze afspraken worden vastgelegd in een zogenoemd echtscheidingsconvenant, dat de mediator voor jullie indient bij de rechtbank.

Om jou en je (ex)partner zo goed mogelijk te kunnen helpen bij de scheiding, werken we samen met de mediators van Scheidingsexpert en Zorgzaam Scheiden. Groot voordeel: de mediators hebben nauw contact met onze hypotheekadviseurs. Samen brengen ze voor jullie de financiële gevolgen en mogelijke oplossingen in kaart. Zo verloopt de scheiding zo soepel mogelijk. Zit je al midden in het scheidingsproces en moet je alleen nog hypotheekzaken regelen? Ook dan staan onze hypotheekadviseurs voor je klaar.

Hoe kun je gebruikmaken van mediation?

1. Plan een telefonische afspraak

Plan een telefonische afspraak en we nemen contact met je op. Samen bespreken we welke partij jullie het beste kan helpen, Zorgzaam Scheiden of Scheidingsexpert.

2. Gratis intake mediator

Een mediator van Zorgzaam Scheiden of Scheidingsexpert neemt contact met je op voor een kennismaking. Jullie spreken samen jullie situatie en wensen door.

3. Mediation en hypotheekadvies

Als je hypotheekadvies nodig hebt, kan de mediator op jouw verzoek onze hypotheekadviseur bij de scheiding betrekken. Hij brengt jullie financiële situatie en mogelijkheden in kaart. Vervolgens stelt de mediator het definitieve convenant op met daarin de gemaakte afspraken. Dit wordt voor jullie ingediend bij de rechtbank.

4. Afgeronde (echt)scheiding en hypotheek

Jullie scheiding is nu afgerond. Onze hypotheekadviseur kan jullie eventueel helpen bij de financiering van een nieuwe woning of bij het wijzigen van de hypotheekakte als één van jullie in de huidige woning blijft wonen.

Wat kost mediation?

De kosten zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de daarbij best passende mediator. Bekijk hieronder de tarieven van de mediators. Als lid ben je verzekerd van een scherp tarief.


Interesse in mediation bij scheiding?

Plan eenvoudig een telefonische afspraak in. Dan kijken we samen hoe we jou kunnen helpen bij je scheiding.

Plan een telefonische afspraak