bestaandebouwherodesktop

Wat kan Nationale Notaris voor je doen?

nationale notaris

Je kunt voor de volgende diensten bij Nationale Notaris terecht:

Hypotheekakte en leveringsakte
Hypotheek oversluiten
Koopovereenkomst
Overige notariële diensten, zoals een samenlevingscontract of testament


Een VvE-lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis? Ook VvE's kunnen met korting een notaris regelen ›

Hypotheekakte en leveringsakte

Koop je een huis, dan heb je een notaris nodig. Een notaris is als enige bevoegd om het huis aan jou te ‘leveren’. Hiervoor maakt hij notariële aktes op: een hypotheekakte en een leveringsakte. 

Dit is ook het moment om bijvoorbeeld een samenlevingscontract en/of een testament op te laten maken; alles in één keer regelen is voordeliger.

 • Hypotheekakte en leveringsakte
  Ledenprijs van € 1.295 voor € 1.129
 • Hypotheekakte, leveringsakte en online samenlevingscontract
  Ledenprijs van € 1.555 voor € 1.309
 • Hypotheekakte, leveringsakte, online samenlevingscontract en twee testamenten
  Ledenprijs van € 1.775 voor € 1.564
 • Hypotheekakte/verhoging
  Ledenprijs van € 710 voor € 565

Regel een notaris

Hypotheek oversluiten

Heb je al een woning, maar wil je de hypotheek oversluiten? Ook dan is een notaris nodig. Nationale Notaris voert alle werkzaamheden uit die bij het oversluiten van een hypotheek komen kijken.

 • Hypotheekakte voor de nieuwe hypotheek, inclusief schrappen van maximaal 2 oude hypotheken.
  Ledenprijs van € 850 voor € 705

Koopovereenkomst

Koop je een huis met de hulp van een makelaar, dan stelt de verkopend makelaar meestal de koopovereenkomst (ook wel koopcontract genoemd) op. Koop je zonder een aankoop- of verkopend makelaar, dan kun je zelf een overeenkomst opstellen aan de hand van de model koopovereenkomst of je kunt een notaris de koopovereenkomst laten opstellen.

 • Koopovereenkomst zonder bespreking notaris
  Prijs € 175
 • Koopovereenkomst met bespreking notaris
  Prijs € 350

Levenstestament

Met een levenstestament wijs je een vertrouwenspersoon aan die je persoonlijke zaken regelt als je dat zelf niet meer kunt. Dat kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld tijdens een ziekenhuisopname, of permanent, zoals bij dementie of de ziekte van Alzheimer. Als lid van Vereniging Eigen Huis krijg je korting als je online een levenstestament opstelt bij Nationale Notaris. Gebruik de volgende kortingscode:

 • voor een single onderhands levenstestament: VEHDISTVEHS, € 15,- korting
 • voor twee gelijkluidende onderhandse levenstestamenten: VEHDISTVEHG, € 25,- korting

Overige notariële diensten

Naast bovengenoemde diensten kun je ook voor andere diensten bij Nationale Notaris terecht, bijvoorbeeld voor een samenlevingscontract en/of een testament. De prijs voor een samenlevingscontract en/of testament is gebaseerd op een online aanvraag bij Nationale Notaris. Heb je uitgebreidere wensen, dan levert Nationale Notaris een samenlevingscontract en/of testament tegen een maatwerktarief. Vragen over maatwerk? Laat Nationale Notaris contact opnemen. 

Prijslijst

Een overzicht van alle diensten vind je in de Notariskosten prijslijstNationale Notaris hanteert algemene voorwaarden. De ledentarieven gelden uitsluitend als de aanvraag via het aanvraagformulier is gegaan of via een hypotheekadviseur van Eigen Huis Hypotheekadvies. Regel je een notaris rechtstreeks via een notaris die bij Nationale Notaris is aangesloten, dan geldt een ander tarief. 

Notariskosten prijslijst
Wie is de Nationale Notaris

Vestigingen Nationale Notaris

Nationale Notaris heeft 45 notarissen in Nederland. Kijk in het overzicht voor een notaris bij jou in de buurt. Let op, de ledentarieven gelden uitsluitend als de aanvraag via het aanvraagformulier is gegaan of via een hypotheekadviseur van Eigen Huis Hypotheekadvies.

Vestigingen Nationale Notaris

Vraag een notaris aan

Doe je voordeel met onze diensten