bestaandebouwherodesktop

Nationale Notaris

Een notaris nodig? Als lid van Vereniging Eigen Huis kun je met korting een notaris regelen via Nationale Notaris. Met 50 notarissen door heel Nederland zit er altijd een bij jou in de buurt.

Vraag een notaris aan

 • Notaris met ledenkorting
 • Altijd een notaris bij jou in de buurt
 • Maatwerk is mogelijk

Wat kan Nationale Notaris voor je doen?

nationale notaris

Je kunt voor de volgende diensten bij Nationale Notaris terecht:

Hypotheekakte en leveringsakte
Hypotheek oversluiten
Koopovereenkomst

 

Een VvE-lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis? Ook VvE's kunnen met korting een notaris regelen ›

Hypotheekakte en leveringsakte

Koop je een huis, dan heb je een notaris nodig. Een notaris is als enige bevoegd om het huis aan jou te ‘leveren’. Hiervoor maakt hij notariële aktes op: een hypotheekakte en een leveringsakte. 

Dit is ook het moment om bijvoorbeeld een samenlevingscontract op te laten maken; alles in één keer regelen is voordeliger.

 • Hypotheekakte en leveringsakte
  Ledenprijs van € 1.339 voor € 1.159
 • Hypotheekakte, leveringsakte en online samenlevingscontract
  Ledenprijs van € 1.599 voor € 1.339
 • Hypotheekakte/verhoging
  Ledenprijs van € 725 voor € 575

*Indien je alleen een leveringsakte nodig hebt, dan betaal je hier €589 voor.

Regel een notaris

Hypotheek oversluiten

Heb je al een woning, maar wil je de hypotheek oversluiten? Ook dan is een notaris nodig. Nationale Notaris voert alle werkzaamheden uit die bij het oversluiten van een hypotheek komen kijken.

 • Hypotheekakte voor de nieuwe hypotheek, inclusief schrappen van maximaal 2 oude hypotheken.
  Ledenprijs van € 875 voor € 725

Koopovereenkomst

Koop je een huis met de hulp van een makelaar, dan stelt de verkopend makelaar meestal de koopovereenkomst (ook wel koopcontract genoemd) op. Koop je zonder een aankoop- of verkopend makelaar, dan kun je zelf een overeenkomst opstellen aan de hand van de model koopovereenkomst of je kunt een notaris de koopovereenkomst laten opstellen.

 • Koopovereenkomst zonder bespreking notaris
  Prijs € 175
 • Koopovereenkomst met bespreking notaris
  Prijs € 350

  Overige notariële diensten

  Naast bovengenoemde diensten kun je ook voor andere diensten bij Nationale Notaris terecht, bijvoorbeeld voor een samenlevingscontract. De prijs voor een samenlevingscontractis gebaseerd op een online aanvraag bij Nationale Notaris. Heb je uitgebreidere wensen, dan levert Nationale Notaris een samenlevingscontract tegen een maatwerktarief. Vragen over maatwerk? Laat Nationale Notaris contact opnemen. 

  Prijslijst

  Een overzicht van alle diensten vind je in de Notariskosten prijslijstNationale Notaris hanteert algemene voorwaarden. De ledentarieven gelden uitsluitend als de aanvraag via het aanvraagformulier is gegaan of via een hypotheekadviseur van Eigen Huis Hypotheekadvies. Regel je een notaris rechtstreeks via een notaris die bij Nationale Notaris is aangesloten, dan geldt een ander tarief. 

  Notariskosten prijslijst
  Wie is de Nationale Notaris

  Vestigingen Nationale Notaris

  Nationale Notaris heeft 50 notarissen in Nederland. Kijk in het overzicht voor een notaris bij jou in de buurt. Let op, de ledentarieven gelden uitsluitend als de aanvraag via het aanvraagformulier is gegaan of via een hypotheekadviseur van Eigen Huis Hypotheekadvies.

  Vestigingen Nationale Notaris

  Vraag een notaris aan

  Doe je voordeel met onze diensten