Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Aanvullen subsidiepot verduurzamen noodzakelijk

Van de 350 miljoen euro is er nog 75 miljoen euro Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) beschikbaar voor 2023. Dit is te weinig. Alle huiseigenaren die hebben verduurzaamd of binnenkort nog gaan verduurzamen moeten dit jaar subsidie kunnen aanvragen, vindt Vereniging Eigen Huis. Daarom moet het demissionair kabinet de subsidiepot aanvullen.  

Er is nog 75 miljoen euro Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) beschikbaar voor particulieren en de zakelijke markt. Om alle huiseigenaren die dit jaar nog gebruik willen maken van de subsidie te kunnen voorzien, moet de subsidiepot in 2023 worden aangevuld. Belangenbehartiger energie en verduurzamen, Maud Weide: “Huiseigenaren kunnen pas na uitvoering van verduurzamingsmaatregelen subsidie aanvragen, maar zij willen vooraf zekerheid of ze dit jaar nog een aanvraag kunnen doen. Met een oprakend budget is dit echter onzeker.”  

Voorwaarden behouden in 2024 

De subsidievoorwaarden kunnen jaarlijks veranderen. Sinds dit jaar kunnen huiseigenaren ook voor één maatregel subsidie ontvangen en tot 24 maanden na installatie van de (eerste) maatregel nog subsidie aanvragen. Vereniging Eigen Huis vindt dat deze voorwaarden ook in 2024 moeten gelden. Daarnaast moet het aanvraagproces voor subsidie makkelijker worden. Eerder dit jaar bleek uit het meldpunt van de verenging dat veel huiseigenaren problemen hadden met het aanvragen van de ISDE. Minister Hugo de Jonge heeft aangegeven het aanvraagproces te verbeteren. 

Subsidie voor duurzame energie

Stappenplan aanvraag ISDE-subsidie (pdf)

Nieuwsbericht 'Een derde huiseigenaren haakt af bij subsidieaanvraag verduurzaming' ISDE: Stand van zaken budget (RVO)


Blijf op de hoogte met de Energienieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Energienieuwsbrief en ontvang 1x per maand het laatste nieuws over verduurzamingsmaatregelen, subsidies en leningen voor energiebesparing.

Schrijf je gratis in
Onafhankelijke informatie
Ook voor niet-leden
Al 68.000 abonnees!

Tags

HuiseigenaarSubsidieVerduurzamenVerduurzamen-Subsidie

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube