Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Afbouw salderingsregeling uitgesteld tot 2025

Vereniging Eigen Huis vindt dat er een langjarig perspectief moet komen om de aanschaf van zonnepanelen te blijven stimuleren. Volgens de vereniging moeten de panelen binnen zeven jaar terugverdiend zijn en moet er een minimale terugleververgoeding worden vastgelegd. Daartoe roept de vereniging samen met de Woonbond, Aedes, VNG, en de Consumentenbond op. 

De Tweede Kamer debatteerde op dinsdag 17 januari over de afbouw van de salderingsregeling. Vereniging Eigen Huis, de Woonbond, Aedes, VNG en de Consumentenbond volgden het debat op de voet. Tijdens het debat bleek dat er vanuit de Kamer nog veel weerstand is tegen het huidige wetsvoorstel om de afbouw van de salderingsregeling in 2025 in te laten gaan. Volgens de belangenorganisaties moet er daarom eerst een alternatief voor het wetsvoorstel aan de Kamer worden voorgelegd. Dit alternatief moet ervoor zorgen dat alle huishoudens van zonnepanelen kunnen profiteren. 

Randvoorwaarden 

In een brief aan de Tweede Kamerleden laten de organisaties samen weten aan welke randvoorwaarden dit alternatief moet voldoen. 

Brief aan Tweede Kamerleden: inbreng afbouw salderingsregeling (pdf)

De terugverdientijd van zonnepanelen moet straks niet meer dan gemiddeld zeven jaar zijn. Daarnaast moet de terugleververgoeding aantrekkelijk blijven. Op dit moment krijgen zonnepanelhouders die salderen 100% van de prijs terug. Deze vergoeding moet vastgelegd worden op minimaal 80% van het kale leveringstarief. Ook willen de organisaties dat er een investeringssubsidie komt voor huiseigenaren met een kleine portemonnee zodat ook zij zonnepanelen kunnen kopen.  

Meer informatie

  • Afbouw salderingsregeling: hoe werkt het

Tags

SalderenVerduurzamenVerduurzamen-Zonne-energie

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube