Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Al 50.000 handtekeningen voor woonpetitie

De petitie van Vereniging Eigen Huis voor betaalbare starterswoningen is twee weken na de lancering al meer dan 50.000 keer getekend. “Deze vliegende start laat zien hoe groot de behoefte aan betaalbare woningen is. De nood is ontzettend hoog, we moeten de wooncrisis nu echt aanpakken”, zegt directeur belangenbehartiging Karsten Klein.  

In de petitie roept Vereniging Eigen Huis minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening op ieder jaar minimaal 10.000 betaalbare woningen van maximaal € 260.000 euro te bouwen. De Jonge wil de komende jaren weliswaar 900.000 extra woningen bouwen, waarvan twee derde betaalbaar. Maar betaalbaar is volgens deze plannen: 355.000 euro. “Dat is voor de meeste starters met een modaal inkomen niet haalbaar”, zegt Klein. 

Solidariteit is groot

Een deel van de handtekeningen is afkomstig van bezoekers van muziekfestival Lowlands. Vereniging Eigen Huis was daar aanwezig om samen met de festivalbezoekers aandacht te vragen voor de startersproblematiek. Maar ook veel leden van Vereniging Eigen Huis hebben de petitie ondertekend. Velen daarvan hebben zelf al een huis. Klein: “Er wordt weleens gesuggereerd dat Nederlanders met en zonder huis tegenover elkaar staan. Maar dit laat zien dat de solidariteit van huizenbezitters met jongeren die buiten de boot vallen groot is.” 

In actie voor starters 

Starters maken al jaren nauwelijks kans op een koopwoning. Vereniging Eigen Huis vindt dat dit moet veranderen en voert daarom actie voor oplossingen voor deze groep. Dat gebeurt met de woonpetitie. Daarnaast organiseert de vereniging de komende maanden in elke provincie een ‘Baksteenberaad’. Tijdens deze bijeenkomsten gaan jongeren in gesprek met lokale politici en bouwers over oplossingen voor de wooncrisis in hun regio. Ook is Vereniging Eigen Huis samen met Lowlands Club WOWW gestart, een project waarbij zij samen met starters zelf betaalbare woningen gaan realiseren.  

Tags

StarterWoningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube