Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Amsterdamse erfpachters kunnen alsnog bezwaar maken tegen WOZ-waarde 2015

Erfpachters die voor 8 januari 2020 een erfpachtaanbieding hebben gevraagd krijgen van de gemeente Amsterdam de mogelijkheid om de WOZ-beschikking uit 2015 op te vragen en alsnog bezwaar te maken tegen de hoogte daarvan.

Gemeente gaat actief informeren

De mogelijkheid om alsnog bezwaar te maken tegen deze oude WOZ-waarde is het gevolg van een uitspraak van de Hoge Raad. De gemeente gaat dit actief onder de aandacht brengen bij erfpachters die hiervoor in aanmerking komen. 

Een lagere WOZ-waarde is voordelig bij het berekenen van de afkoopsom of de nieuwe canon. Daarom heeft Vereniging Eigen Huis in april 2020 al een dringende oproep gedaan aan het gemeentebestuur.

Een relevant webportaal

De afdeling Belastingen gaat een WOZ-portaal inrichten. Dit portaal zal in het tweede kwartaal van 2021, of eerder als dit haalbaar is, worden geopend. Erfpachters die voor deze bezwaarmogelijkheid in aanmerking komen worden hierover schriftelijk geïnformeerd. Het gaat in grote lijnen om:

  • huiseigenaren die samen een huis hebben gekocht.
  • huiseigenaren die na 2015 een huis hebben gekocht en daardoor geen WOZ-beschikking over dat jaar hebben ontvangen.

Het Amsterdamse WOZ-portaal blijft tot 6 maanden na het verzenden van de laatste brieven aan erfpachters geopend. Ook belanghebbenden die de overstapaanbieding van de gemeente al eerder hebben geaccepteerd, of waarvan het overstapproces bij de notaris al is afgerond, krijgen de gelegenheid om opnieuw een WOZ-beschikking uit 2015 aan te vragen.

Tags

ErfpachtWOZ

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube