Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Groningse gaskraan ondanks gevaren mogelijk toch weer open

Nederland wil minder afhankelijk worden van Russisch gas nu Rusland Oekraïne is binnengevallen. Het opendraaien van de Groningse gaskraan is hiervoor een mogelijke optie. 

Staatssecretaris Vijlbrief van Mijnbouw wil de inwoners van Groningen zoveel mogelijk ontzien, maar kan hier vanwege de onvoorspelbare geopolitieke ontwikkelingen geen garanties op geven. Vereniging Eigen Huis pleit er daarom temeer voor dat het kabinet zorgt voor een snelle en mensgerichte oplossing van de problemen die de gaswinning veroorzaakt.  

Ook waarschuwt het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) voor de veiligheidsrisico’s die gepaard gaan met het opvoeren van de gaswinning in Groningen. Het opendraaien van de gaskraan vergroot het risico op aardbevingen, terwijl momenteel nog duizenden Groningers in onveilige huizen wonen door aardbevingen uit het verleden. Ook de bureaucratische rompslomp waarin deze gedupeerden verzeild zijn geraakt én de nog altijd permanente dreiging van een aardbeving ontwricht hun leven.  

Tags

Groningen

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube