Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Huiseigenaren kunnen flink besparen op internet, tv en bellen

Huiseigenaren betalen gemiddeld €66 per maand voor internet, tv en bellen, blijkt uit een peiling van Vereniging Eigen Huis onder 1.359 leden. Door over te stappen naar een alles-in-1-aanbieding kun je al gauw €200 per jaar besparen.

Helft huiseigenaren nooit overgestapt

De afgelopen jaren zijn de abonnementskosten voor klanten van de grootste providers, KPN en Ziggo, gestegen: sinds 2017 zien we een stijging van bijna €80. 

Ook andere aanbieders verhoogden hun prijzen. Dat deze kostenstijging over het algemeen niet leidt tot overstappen naar een andere aanbieder, blijkt uit de hoge gemiddelde prijs van €66 die leden van Vereniging Eigen Huis maandelijks betalen voor internet, tv en bellen. Bijna de helft van de respondenten geeft aan zelfs nog nooit te zijn gewisseld van aanbieder. Van de mensen die wel zijn overgestapt, was bijna 90% zeer tevreden over het verloop hiervan.

Bespaar al snel €200 per jaar

Regelmatig overstappen naar een andere provider loont. Na het einde van een contract zijn de gunstige kortingen en voordelen niet meer geldig en ga je vaak een stuk meer betalen voor hetzelfde pakket. Om dit te voorkomen kun je twee dingen doen: neem voor het einde van het contract contact op met je huidige provider om te vragen naar een nieuwe aanbieding, of zoek online bij andere aanbieders naar een scherpere deal. Je bespaart al snel een kleine €200 per jaar.

Overstappen kan makkelijk online

Overstappen naar een andere provider is vaak binnen enkele minuten online geregeld. De nieuwe aanbieder zegt je oude contract op en zorgt ervoor dat je de vervangende apparatuur, zoals de modem en de mediabox, op tijd in huis hebt. Je kunt deze makkelijk zelf aansluiten, of er komt een monteur langs. Zo zit je geen dag zonder tv of internet.

Tags

BesparenOnderzoek

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube