Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Kabinet doet beloftes aan Groningen

Het debat van de Tweede Kamer en het kabinet stond de afgelopen twee dagen in het teken van de gaswinning in Groningen. Directe aanleiding was het rapport van de parlementaire enquêtecommissie. Een motie van wantrouwen om premier Rutte te laten aftreden haalde geen meerderheid. Laatste kans voor dit kabinet om nu eindelijk de menselijke maat voorop te stellen, vindt Vereniging Eigen Huis.

Tijdens de aardgaswinning in Groningen zijn de belangen van bewoners genegeerd en verwaarloosd. De parlementaire enquêtecommissie Groningen concludeerde dat Nederland een ereschuld heeft die moet worden ingelost. Hiervoor heeft zij een aantal aanbevelingen gedaan. De schadeafhandeling voor bewoners moet milder, makkelijker en menselijker. Daarnaast moet er duidelijkheid komen over versterking en toekomstperspectief. Deze aanbevelingen liggen volledig in lijn met eerdere oproepen van Vereniging Eigen Huis die zijn vastgelegd in het Sociaal Handvest Groningen

Twee dagen debat

Twee dagen lang waren er in de Tweede Kamer debatten met het kabinet over de aanbevelingen van de enquêtecommissie. Het kabinet beloofde dat de schade aan Groningse huizen hoe dan ook wordt hersteld en dat huizen, indien nodig, worden versterkt. "Whatever it takes", zei premier Rutte hierover. Op de publieke tribune zaten veel gedupeerde Groningers. Zij kwamen om oplossingen voor hun problemen te horen, maar werden geconfronteerd met een politieke discussie over eventueel vertrek van Premier Rutte. 

De afgelopen tien jaar is ontzettend veel gedebatteerd over dit onderwerp. Het kabinet wist dus al heel lang van de problemen. De vereniging heeft steeds aangegeven dat mensen centraal moeten staan in plaats van procedures. Dit kabinet moet nu echt laten zien dat beloftes worden waargemaakt. Wij houden de vinger aan de pols bij onze Groningse achterban.

Cindy Kremer, Algemeen Directeur van Vereniging Eigen Huis
Cindy KremerAlgemeen Directeur bij Vereniging Eigen Huis

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube