Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Lichte stijging in aantal woninginbraken

De eerste vijftig weken van dit jaar nam het aantal woninginbraken met 4 procent toe in vergelijking met 2021, blijkt uit cijfers van de politie. Dat betekent een einde aan een jarenlange daling.

Sloegen inbrekers in 2021 nog 22.853 keer toe, dit jaar noteerde de politie 23.769 woninginbraken. De toename heeft volgens de politie te maken met het versoepelen van de coronamaatregelen. De mensen waren gedurende de coronapandemie veel meer thuis en daardoor lag het aantal woninginbraken laag. Er is nu weliswaar sprake van een lichte stijging, maar landelijk projectleider Woninginbraak Sybren van der Velden Walda van de Nationale Politie wil de cijfers van 2022 liever vergelijken met die van 2019 - voor de coronapandemie - voor een realistischer beeld. “Eind 2019 kwamen we aan het eind van het jaar uit op 39.365 woninginbraken, eind 2022 zijn dat er naar verwachting zo'n 24.5000.” De politieman verwacht dat inbrekers de laatste weken van dit jaar nog flink actief zullen zijn. “Met kerst en oud en nieuw worden twee tot drie keer zoveel woninginbraken gepleegd dan op een gemiddelde dag in het jaar."

Dit vindt Vereniging Eigen Huis

“Geef inbrekers geen kans en wees vooral in deze periode alert op ongewenste bezoekers”, aldus bouwkundig specialist John Kersemakers. “Gebruik goed hang- en sluitwerk op ramen en deuren, ook als je maar heel even de deur uit bent. Zorg verder voor voldoende binnen- en buitenverlichting. Gebruik bijvoorbeeld een tijdschakelaar, ook voor de eerste etage. Geef je huis een bewoonde indruk als je met vakantie gaat en vraag de buren om op je huis te letten.” 

Lees meer inbraakpreventietips  

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube