Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Termijn voor verkrijgen verduurzamingssubsidie verlengd naar twee jaar

Goed nieuws voor huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen, vanaf 2023 krijgen zij 24 maanden de tijd om een subsidieaanvraag in te dienen. Deze maatregel gaat ook gelden voor huiseigenaren die na 1 januari 2022 een isolatiemaatregel hebben genomen. Vereniging Eigen Huis drong lange tijd aan op deze verlenging vanwege de toenemende schaarste en is blij met het behaalde resultaat. 

Vanaf 1 januari 2023 wijzigen de regels voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Huiseigenaren krijgen vanaf die datum onder andere langer de tijd om een subsidieaanvraag in te dienen. In 2022 kregen huiseigenaren 30 % subsidie wanneer er binnen een jaar twee isolatiemaatregelen werden genomen of wanneer er gekozen werd voor een isolatiemaatregel in combinatie met een warmtepomp. Huiseigenaren die hun huis isoleerden en daarnaast een warmtepomp wilden aanschaffen kwamen echter in de knel, doordat de warmtepompen vanwege schaarste niet binnen een jaar geleverd konden worden. Vereniging Eigen Huis kreeg hierover veel telefoontjes van verontruste leden en pleitte bij het kabinet voor een verlengingstermijn van de subsidieaanvraag. De vereniging wil dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van de subsidieregeling. Het kabinet is hier nu in meegegaan, vanaf januari 2023 krijgt een woningeigenaar 24 maanden de tijd om twee isolatiemaatregelen uit te voeren en hiervoor subsidie aan te vragen, dit geldt ook voor maatregelen die genomen zijn vanaf 1 januari 2022.

Marktanalyse installatie van zon-PV, warmtepompen en isolatie (sept 2022) (pdf)

Wat verandert er nog meer? 

Vanaf januari 2023 kunnen huiseigenaren ook subsidie aanvragen wanneer ze één isolatiemaatregel uitvoerden. Dit geldt ook voor maatregelen die zijn uitgevoerd na 2 april 2022. Hiervoor krijgen ze 15 % subsidie. Vereniging Eigen Huis pleitte hier ook lange tijd voor. Het isoleren van de woning, ook met één maatregel, heeft direct effect op het energieverbruik en zorgt voor een daling van de energierekening.   

Vereniging van Eigenaren

Ook appartementseigenaren in VvE’s kunnen subsidie aanvragen voor verduurzamingsmaatregelen. Ze kunnen hiervoor in 2023 gebruik maken van Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen (SVVE) en de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). 

Meer informatie en aanvragen subsidie

Vanaf januari 2023 zijn de verschillende subsidies voor verduurzaming aan te vragen. Voor meer informatie over de wijzigingen van de subsidies en het aanvragen, kijk op de website van de RVO.

Verdere informatie

Tags

BesparenOnderzoekSubsidieVerduurzamenVerduurzamen-EnergierekeningVerduurzamen-Isoleren

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube