Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Minister Hugo de Jonge op bezoek bij Vereniging Eigen Huis

Nederland heeft voor het eerst in jaren weer een minister voor Volkshuisvesting: Hugo de Jonge. Als Vereniging Eigen Huis wilden we natuurlijk graag met hem kennismaken. En dat gebeurde: De Jonge kwam woensdag 22 juni bij ons op bezoek.

Bekijk de video over het bezoek

Tijdens het bezoek hoorde en zag de minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening wat wij doen voor onze 800.000 leden. Zo luisterde hij in ons adviescentrum mee met een telefoongesprek met een van onze leden over verduurzaming. De Jonge bleek zelf nog geen lid te zijn van Vereniging Eigen Huis maar werd dat tijdens het bezoek.

Belang van betaalbaarheid

We spraken de minister over issues die onze leden bezighouden. Zo overhandigden we ons onderzoek naar de woonwensen van senioren. Ook was er speciale aandacht voor verduurzaming en het tekort aan betaalbare woningen. Onze belangrijkste boodschap aan de minister ging over het belang van betaalbaarheid. Veel huiseigenaren willen graag verduurzamen, maar ze moeten het wel kunnen betalen. Ook vindt de vereniging dat er meer betaalbare woningen moeten komen, onder andere voor starters.

‘Ook huis voor mensen met gewoon salaris’

Die boodschappen kwamen duidelijk aan bij de minister. Over het tekort aan betaalbare woningen zei hij: “We moeten echt met elkaar afspreken dat zeker twee derde van de woningen die nu worden gebouwd betaalbare woningen zijn. Mensen met een gewoon salaris en een gewone baan moeten een gewoon huis kunnen kopen. Anders zijn we heel ver van huis.”

Tags

HypotheekStarterVerduurzamen

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube