Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Nieuwe babbeltruc met rookmelders

De politie waarschuwt voor oplichters met een nieuwe babbeltruc: ze komen aan de deur om te controleren op rookmelders. Die zijn vanaf 1 juli verplicht in elke woning. 

De oplichters ‘controleren’ of bewoners rookmelders in huis hebben. Om geloofwaardig over te komen, gebruiken ze een zelfgemaakte identiteitskaart. Eenmaal in de woning worden diverse waardevolle goederen en geld weggenomen. De politie laat weten dat overheidsinstanties als gemeente, brandweer en politie niet zomaar controleren of je in het bezit bent van verplichte rookmelders. 

Advies van Vereniging Eigen Huis 

Vereniging Eigen Huis adviseert, evenals de politie, om nooit zomaar iemand in huis te laten. Geven mensen zich uit voor een organisatie of bedrijf? Zeg dat je dat eerst gaat checken door te bellen met het bedrijf en doe de deur weer dicht. Grote kans dat de oplichters in de tussentijd zijn vertrokken. Bel bij verdachte situaties direct 112.  

Babbeltrucs 

Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. Ze doen zich bijvoorbeeld voor als medewerkers van het waterleidingsbedrijf en zeggen dat de waterleiding in de buurt is verontreinigd. De bewoner moet de kranen boven testen op waterverkleuring en zij checken dan de kranen beneden. Ondertussen stelen ze kostbaarheden.   Babbeltrucs zijn van alle tijden, maar de smoesjes die oplichters aan de deur gebruiken variëren. Ze haken vaak in op de actualiteit zoals in dit geval de verplichte rookmelders.  

Meer informatie

  • Hoe wapen je je tegen oplichting? Lees de tips
  • Vijf vragen over rookmelders
  • Lees meer over babbeltrucs op de site van de politie

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube