Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Ook isolatiesubsidie voor huiseigenaren via gemeente

Er ligt een voorstel waardoor er mogelijk meer subsidie vrijkomt waarmee gemeenten huiseigenaren met slecht geïsoleerde woningen kunnen helpen. Gemeenten moeten hiervoor een aanvraag indienen bij het Rijk. Vereniging Eigen Huis reageert hier positief op, maar vraagt het Rijk om zoveel mogelijk gemeenten te stimuleren een subsidieaanvraag in te dienen.  

De overheid is voornemens om 142.000 woningen te isoleren en heeft hiervoor ruim 200 miljoen euro gereserveerd. Gemeenten kunnen een aanvraag doen bij de overheid, om op maat ondersteuning te bieden aan huiseigenaren die hun slecht geïsoleerde woningen willen verbeteren. Vereniging Eigen Huis vindt dit positief, aangezien isolatie een belangrijke eerste stap is in de verduurzamingsopgave. 

Om als gemeenten in aanmerking te komen voor deze middelen moeten zij aan verplichtingen voldoen. Er moet bijvoorbeeld een bepaalde hoeveelheid woningen binnen een gestelde tijd zijn geïsoleerd.  Vereniging Eigen Huis uit haar zorgen of deze drempels er niet voor zorgen dat gemeenten ervan af zien om een subsidieaanvraag in te dienen. Volgens de vereniging moet de overheid eerst onderzoeken of de gestelde criteria wel haalbaar zijn. Zodat zoveel mogelijk huiseigenaren via gemeenten een subsidie aan kunnen vragen. 

Inbreng Vereniging Eigen Huis concsulatie aanpak lokaal/nationaal isolatieporgamma (pdf)

Houd rekening met vertraging 

In het voorstel staat dat binnen een bepaalde termijn de woningen geïsoleerd moeten zijn. De vereniging vraagt zich af of deze haalbaar is, gezien onder andere de schaarste van arbeidscapaciteit, product en materiaal. Ook vraagt de vereniging aandacht voor de moeizame besluitprocessen bij Vereniging van Eigenaren. Beide punten leiden mogelijk tot een vertraging, waardoor huiseigenaren hun woning niet kunnen isoleren binnen een bepaalde termijn. 

Meer informatie:

Tags

SubsidieVerduurzamenVerduurzamen-EnergierekeningVerduurzamen-Isoleren

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube